x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - Fathi Taher vrea să plece!

RAPID - Fathi Taher vrea să plece!

de Dragos Stoica    |    22 Oct 2008   •   00:00

La şapte luni de la preluarea a 80% din acţiunile giuleştenilor, omul de afaceri iordanian tratează cu George Copos rezilierea contractului semnat în martie.



Parcursul sub aşteptări avut de Rapid în această toamnă ar putea arunca în aer înţelegerea dintre George Copos şi Fathi Taher, prin care ultimul a devenit în martie acţionar majoritar al feroviarilor. Marcat după ce suporterii l-au înjurat şi au aruncat cu pietre în el după înfrângerea cu FC Argeş, Taher încearcă în aceste zile să-l convingă pe Copos să preia din nou clubul. Cele două părţi au avut o întâlnire la începutul acestei săptămâni, în care au analizat investiţiile făcute în această perioadă la Rapid şi posibilităţile de recuperare a acestor bani. Contactat ieri, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Rapidului, Dragoş Nedelcu, a declarat: "Nici nu confirm, nici nu infirm acest lucru. Nu vreau să comentez legat de această chestiune. Ce pot să spun este că aseară au existat discuţii privind viitorul Rapidului, în sensul în care Rapid are nevoie de o stabilitate financiară pe care trebuie să o asigure acţionarii clubului", a declarat, agenţiei Mediafax, Dragoş Nedelcu.

NEGOCIERI CU IANCU?
În cazul în care se va decide să rezilieze contractul semnat cu Taher, George Copos s-ar confrunta cu o criză de lichidităţi în momentul când ar trebui să-i înapoieze iordanianului investiţia făcută, care este evaluată la aproximativ 12 milioane de euro. Din acest motiv, se pare că fostul acţionar al Rapidului încearcă să-l atragă spre Giuleşti pe Marian Iancu, care este bucureştean get-beget, născut şi crescut în Giuleşti şi, totodată, un vechi suporter al Rapidului, făcând parte mulţi ani din galeria "vişiniilor".

"Nu mă întorc!"

Chestionat ieri asupra posibilităţii de a reveni ca acţionar majoritar, George Copos a dezminţit o asemenea variantă: "Am luat o decizie definitivă şi irevocabilă de a ieşi din fotbal. Eu mi-am făcut datoria la Rapid. Domnul Taher poate să vândă acţiunile, poate să facă orice. Eu îl ajut să facă ce doreşte. Eu pot să vând acţiunile pe care le mai am, dar domnul Taher are prima opţiune la cumpărarea lor. Dacă nu le vrea dânsul, atunci aş putea să le vând oricui. Nu ştiu ce vrea să facă Taher, ce ştiu este doar că am semnat cu el un contract ferm, pe care eu l-am respectat întocmai".

×
Subiecte în articol: sport taher