x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – FC VASLUI / Sar la gâtul lui Copos

RAPID – FC VASLUI / Sar la gâtul lui Copos

de Marius Mihalcea    |    22 Noi 2008   •   00:00
RAPID – FC VASLUI / Sar la gâtul lui Copos

Membrii Consiliului de Administraţie îl acuză pe acţionarul majoritar că încearcă să transfere răspunderea situaţiei actuale a clubului pe umerii altora.



George Copos declara deunăzi: “S-au cheltuit foarte mulţi bani. Enorm de mulţi, în două luni s-a cheltuit cât bugetul pe trei ani! Aici este problema”. El încerca să explice criza financiară care s-a abătut asupra grupării de lângă Podul Grant. Iar membrii Consiliului de Administraţie au luat ieri poziţie.

ÎL CONDIŢIONEAZĂ
“CA a avut de gestionat un Buget de Venituri şi Cheltuieli aprobat la data de 29 mai 2008 de Adunarea Generală a Acţionarilor (respectiv domnul Copos Gheorghe), cu o pierdere planificată de 23.870.278 RON, echivalentul a 6.600.000 de euro. Deci, din start, acţionarii SC FC Rapid SA au acceptat ca membrii CA să gestioneze un buget negativ”, se menţionează într-un comunicat semnat de preşedintele CA, Constantin Toma, şi postat pe site-ul oficial al grupării giuleştene. Mai departe, membrii CA precizează că “achiziţiile unor jucători şi a antrenorului principal s-au făcut numai cu aprobarea scrisă a domnului Copos Gheorghe, acţionarul majoritar al societăţii, CA nefăcând altceva decât să definitiveze formalităţile legale de punere în aplicare a acestor aprobări. Totodată, drepturile băneşti acordate unor jucători, antrenorului principal şi echipei sale tehnice au fost stabilite şi aprobate în scris de domnul Copos Gheorghe”. Soluţia de redresare a corabiei în opinia membrilor CA al clubului? “În condiţiile în care clubul nu poate contracta credite de la bănci, deoarece nu dispune de nici un bun material cu care să gireze un împrumut, iar alţi finanţatori nu mai sunt interesaţi să investească din cauza lipsei de lichidităţi dată de situaţia financiară internă şi internaţională, se impune majorarea capitalului social al societăţii FC Rapid prin conversia creanţelor în acţiuni şi aport în numerar. În cazul în care acţionarii actuali nu sunt de acord să participe la această majorare, ei ar trebui să permită altor persoane fizice sau juridice din afara societăţii să participe.”

Aliuţă şi Porumboiu, la cuţite

Conflictul dintre finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, şi mijlocaşul echipei moldovene, Marian Aliuţă, ia amploare. “Cei de la Vaslui au cerut suspendarea mea, au vrut să nu îmi dea banii, au vrut să mă termine. Au fost la LPF să mă suspende, dar nu le-au dat dreptate, pentru că nu avea cum. De la acest conflict nu mi-au mai dat salariul. Probabil că eu având 200.000 de euro pe an, şi nu 400.000 de euro pe an, cum s-au lăudat că îmi dau, nu vor să-mi ofere banii”, a declarat ieri Aliuţă. Războiul dintre Aliuţă şi Porumboiu a pornit după ce jucătorul a suferit o întindere la ligamentul colateral intern şi a ales să fie tratat în Bucureşti de medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, lucru cu care patronul “galben-verzilor” nu a fost de acord. “Porumboiu mi-a zis să mă duc în Serbia la un vraci care face minuni şi mă vindecă, dar apoi nu m-a crezut că am fost acolo”, a conchis Aliuţă.

“Rapid, mai presus de orice”

George Copos nu a dorit să facă nici un comentariu pe marginea conţinutului comunicatului redactat ieri de membrii Consiliului de Administraţie al clubului. “Pentru mine, Rapidul este mai presus de orice scandal, mai presus de orice interese, mai presus de orice comunicat. De aceea, nu vreau să dau o replică la acel comunicat al membrilor CA. Am vorbit şi cu domnul Taher, dar repet, pentru mine, Rapidul este mai presus de orice, chiar mai presus de interesul meu şi al domnului Taher. Dar nu mai vorbesc despre fotbal”, a declarat principalul acţionar al grupării giuleştene.

×
Subiecte în articol: sport copos