x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – STEAUA 0-0 / Doar incidente şi luptă surdă

RAPID – STEAUA 0-0 / Doar incidente şi luptă surdă

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    11 Noi 2008   •   00:00
RAPID – STEAUA 0-0  /  Doar incidente şi luptă surdă

Derby-ul din Giuleşti a închis o nouă etapă favorabilă liderului Dinamo, care s-a distanţat din nou de rivalele Steaua şi Rapid. La nivelul jocului, calitatea meciului de duminică seară a fost extrem de scăzută, fazele periculoase numărându-se lejer pe degetele unei singure mâini.



La fel ca şi în partida de pe terenul lui Dinamo, steliştii şi-au exprimat frustrarea la finalul jocului din cauza celor trei situaţii clare de a marca, ratate de Ogăraru (bară), Bogdan Stancu şi Kapetanos. De partea cealaltă, rapidiştii par a fi cu gândul la situaţia neclară de la nivelul conducerii.

DORINEL: "AM DOMINAT"
Antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, a ţinut să se declare mulţumit de jocul echipei. "A fost un joc pe care Steaua l-a controlat în totalitate. Pot fi bucuros de joc, dar nu şi de rezultat, deoarece meritam să câştigăm. Felicit jucătorii pentru efortul depus. Acum ne concentrăm pentru jocul cu FC Timişoara, care va fi decisiv pentru noi. Este al treilea meu meci fără victorie, dar sunt convins că vor urma şi succesele. Mă bazez pe jocul echipei când spun asta. Nu cred că s-a simţit oboseala după meciul de la Lyon, finalul de campionat ne va găsi într-o formă bună. Putem spune că avem ghinion, dar cu multă muncă vom progresa", a spus Munteanu. "Şi la Dinamo, şi aici, am dominat jocul, dar nu am reuşit să câştigăm. Steaua rămâne în lupta pentru titlu. Diferenţa faţă de Dinamo poate fi recuperată. Suntem pe un drum bun şi mă bazez în continuare pe toţi jucătorii. Cred că şi Semedo a trecut peste episodul Lyon", a mai precizat fostul internaţional.

AŞTEAPTĂ REZOLVAREA

De partea cealaltă, antrenorul portughez al Rapidului, Jose Peseiro, a spus: "Acest egal este just. Echipele au început meciul cu puţină teamă. Am jucat bine în primele 15 minute, cred că a fost un meci bun, cu luptă, caracter, cu determinare. Ambele echipe au vrut să câştige, dar nu şi-au asumat multe riscuri. Un punct este puţin pentru noi, dar şi pentru Steaua. Sunt mulţumit că jucătorii mei au luptat şi au încercat să câştige. Cred că ambele echipe au controlat jocul în unele momente. Pentru mine şi pentru Rapid campionatul nu s-a terminat după acest meci. Aceşti jucători merită un astfel de public. Echipa mea a demonstrat că a avut motivaţie, cu siguranţă sunt preocupaţi de bani, dar pentru noi începe o nouă săptămână. Ne pregătim pentru următorul meci. Aşteptăm şi credem că cineva va rezolva aceste probleme".

Duşan Uhrin, ameninţat cu demiterea

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a anunţat duminică, pe site-ul oficial al clubului, că au fost suspendate negocierile pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni al grupării timişorene. Cel interesat de a cumpăra, omul de afaceri Ovidiu Tender, a reacţionat: "De comun acord, am suspendat tranzacţia, tocmai pentru ca domnul Iancu să-şi manifeste autoritatea pe care o are asupra echipei. Momentan am suspendat negocierile. Nu am hotărât nici să renunţăm, nici să continuăm. Vom vedea ce va fi după încheierea turului de campionat, cum evoluează lucrurile şi, în funcţie de rezultatele echipei, vom hotărî ce facem". De asemenea, cu aproape o săptămână înaintea meciului din Ghencea, cu Steaua, Iancu i-a acordat un ultimatum antrenorului Duşan Uhrin jr: "Duşan Uhrin trebuie să continue, dar îl oblig să respecte obiectivele. În noile condiţii, şase puncte din cele nouă rămase în joc în acest tur şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României ne pot apropia sau despărţi definitiv", a ameninţat boss-ul bănăţenilor.

Regrete

Autorul unei bare transversale pe finalul primei reprize, internaţionalul stelist George Ogăraru a declarat după meci: "Ne-am fi dorit să câştigăm. Cu Dinamo am avut mai multe şanse, am dominat mai mult, dar şi acum am avut două ocazii clare, dar, din păcate, n-am marcat. Am pierdut două puncte. Meciul cu Rapid a fost mai greu decât cel cu Dinamo. Nu mi-a fost frică de brichete, dar ce am auzit acum la nivel de înjurături a întrecut orice măsură, e inimaginabil. Am rămas şocat. Cu Timişoara vom câştiga şi vom întrerupe seria meciurilor fără victorie", a spus fundaşul dreapta al "roş-albaştrilor". Portarul Robinson Zapata a spus: "E important că nu am pierdut. Acum aşteptăm meciul cu Timişoara. Suntem mai buni, e foarte important pentru mine că am închis poarta şi sper ca în meciul următor să câştigăm. Suntem supăraţi, nu e uşor, dar dacă învingem Timişoara, egalurile cu Dinamo şi Rapid vor fi văzute altfel".

Sancţiuni

Conform unui comunicat remis ieri de Jandarmeria Capitalei, clubul Rapid va fi sancţionat pentru modul deficitar în care şi-a îndeplinit atribuţiile de organizator al derby-ului cu Steaua, în timpul căruia au fost aprinse torţe, petarde şi afişate bannere cu conţinut obscen. Potrivit Jandarmeriei, înainte de începerea partidei, în jurul orei 21:00, s-a produs o altercaţie în zona Maternităţii Giuleşti, după ce suporteri rapidişti au aruncat cu torţe şi alte obiecte către un grup de suporteri stelişti care se deplasa spre stadion. În urma intervenţiei jandarmilor au fost ridicate şi conduse la Secţia 20 Poliţie opt persoane. După încheierea partidei, ca urmare a incidentelor produse pe stadion, au fost conduse la Secţia 20 Poliţie alte 19 persoane. Clubul Rapid riscă sancţiuni similare cu cele aplicate săptămâna trecută clubului Dinamo, amendat cu 100.000 de lei pentru organizarea derby-ului cu Steaua.

Taher se autovictimizează

Omul de afaceri iordanian susţine că nu reuşeşte să preia controlul asupra grupării de lângă Podul Grant din cauza lui George Copos, care ar fi de negăsit.  

Fathi Taher continuă s-o dea din colţ în colţ atunci când vine vorba despre înţelegerea cu George Copos privind cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid.

"Nu mai vin la nici un meci până nu se rezolvă situaţia de la club, nu mai vreau să creez confuzie. Trebuie să găsesc o soluţie cu domnul Copos. La mine nu sunt mari probleme, sunt la prietenul meu George", a spus Taher la Telesport, omiţând, intenţionat sau nu, de faptul că jucătorii sunt neplătiţi de două luni, în condiţiile în care, potrivit contractului încheiat în primăvară, finanţarea activităţii clubului în acest sezon pică exclusiv în sarcina sa. "Trebuie să facem odată lumină, să ducem la bun sfârşit ce am discutat atunci. Eu am comunicat cu domnul Copos prin mesaje. Eu voiam să rezolv problema, dar el mi-a trimis un banc de două pagini pe telefon pe care nu l-am înţeles. Când au fost probleme la Rapid, Copos m-a lăsat singur de mi-am luat pietre în cap", s-a autovictimizat omul de afaceri iordanian, care, pe lângă faptul că nu a fost în tribună la meciul cu Steaua, a recunoscut că nu a urmărit derby-ul nici măcar la televizor. Taher nu a explicat însă cum de nu a reuşit să-şi facă drum măcar o dată pe la biroul lui Copos, dacă tot este atât de dornic să cumpere cele 80 de procente dintre acţiunile grupării giuleştene. "Îl aştept în continuare, dar văd că nu vine", a fost răspunsul lui Copos.

350 milioane de dolari este averea aproximativă a lui Fathi Taher, potrivit revistei Capital

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo rapid copos