x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răzvan schimbă piesele

Răzvan schimbă piesele

de Mihai Igirosanu    |    08 Sep 2009   •   00:00
Răzvan schimbă piesele
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Selecţionerul Răzvan Lucescu este hotărât să modifice primul "11" pentru meciul de mâine seară, de la ora 20:45, din Ghencea, contra Austriei. Pe de altă parte, remiza de la Paris a stârnit o satisfacţie enormă la Belgrad, sârbii transmiţându-ne deja multe mulţumiri.



Deşi mulţumit de majoritatea jucătorilor folosiţi pe Stade de France, Lucescu jr. va efectua, din câte se pare, cinci modificări în formula de start pentru confruntarea cu austriecii. Primii doi vizaţi pentru a trece pe banca de rezerve sunt mijlocaşii laterali de la Paris, Bogdan Mara şi Maximilian Nicu. Randamentul acestora nu l-a mulţumit pe Răzvan Lucescu, astfel că poziţiile lor vor fi ocupate în meciul cu Austria de Mihai Roman şi Adrian Cristea. De asemenea, selecţionerul intenţionează să-l odihnească pe Iulian Apostol, unul dintre fotbaliştii care a depus cel mai mare efort în faţa Franţei, locul acestuia în primul "11" urmând a fi luat de mijlocaşul Sienei, Paul Codrea. Fundaşul dreapta de la FC Porto, ex-rapidistul Cristian Săpunaru îl va înlocui pe fostul său coleg din Giuleşti, Vasile Maftei, iar golgeterul Timişoarei, Gigel Bucur, are şanse mari să apară în spatele lui Ciprian Marica, acolo unde la Paris a evoluat stelistul Romeo Surdu. Austriecii vor sosi astăzi în Bucureşti, iar selecţionerul Dietmar Constantini va fi lipsit de aportul principalului om de gol, Mark Janko, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. În schimb, el va putea conta pe autorul "dublei" prin care Austria ne-a învins la Klagenfurt, atacantul lui Rapid Viena, Erwin Hoffer.

SÂRBII: "MULŢUMIM, ROMĂNIA!"
Remiza obţinută de tricolori în faţa Franţei le-a convenit de minune sârbilor, care rămân confortabil pe prima poziţie în grupă. "Mulţumim, România, soarta calificării ne aparţine!", a titrat cotidianul belgrădean Danas. "Echipa Serbiei îşi freacă mâinile de bucurie după egalul de la Paris. O remiză miercuri la Belgrad ar fi acum foarte bună", a notat sursa citată. "La mâna noastră", a titrat Glas Javnosti, iar publicaţia Press scrie că meciul de pe Stade de France a adus "euforie şi entuziasm în Serbia".

Mutu revine după 10 zile
Absent împotriva Franţei, Adrian Mutu, care a acuzat dureri la coapsa dreaptă, săptămâna trecută, în timp ce se afla în cantonamentul naţionalei României, a efectuat ieri un control la Florenţa. "Clubul Fiorentina anunţă că jucătorul Adrian Mutu a revenit la Florenţa pentru a efectua testele de diagnosticare a leziunii ce a cauzat durerile la coapsa dreaptă, accentuate în timpul antrenamentelor de la echipa sa naţională. Aceste investigaţii au relevat o accidentare de gradul întâi la muşchiul croitor. Tratamentul în acest caz a început deja, iar prognoza pentru recuperare este în jur de zece zile", se arată într-un comunicat al grupării din Florenţa. Altfel, conform The Sun, Chelsea doreşte să i se arate clemenţă din partea FIFA în privinţa interdicţiei de a efectua transferuri. "Este ironic că Chelsea trebuie să se prezinte acum în faţa aceleiaşi comisii care a fost atât de binevoitoare cu ea în cazul Mutu", notează The Sun.

"Mulţumim echipei României. Am urmărit cu emoţie ultimele minute ale jocului de sâmbătă şi ne-am bucurat după fluierul final. Franţa are jucători mari, puteau în prima repriză să marcheze pentru o victorie convingătoare"
Milan Jovanovici - atacant Serbia

×
Subiecte în articol: sport