x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Real Madrid / Umilinţa de pe Anfield Road îl poate demite pe Predrag Mijatovic

Real Madrid / Umilinţa de pe Anfield Road îl poate demite pe Predrag Mijatovic

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Mar 2009   •   00:00
Real Madrid / Umilinţa de pe Anfield Road îl poate demite pe Predrag Mijatovic

Directorul sportiv al clubului spaniol de fotbal Real Madrid, Predrag Mijatovic, ar putea fi concediat după severa înfrângere (4-0) a echipei sale în faţa Liverpool, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, susţine Marca.



Demiterea lui Mijatovic "ar putea fi o chestiune de ore", susţine publicaţia citată de Agerpres. După penibila derută în faţa echipei Liverpool, perspectiva plecării responsabilului clubului madrilen înaintea adunării generale, programată pe 29 martie, ar putea fi precipitată, adaugă Marca. Există însă şi un impediment în luarea acestei decizii: o indemnizaţie de 1 milion de euro care ar trebui achitată iugoslavului, care ocupă postul de director sportiv din vara anului 2006 şi a cărui politică a fost aspru criticată. Dar actualul preşedinte interimar al Realului, Vicente Boluda, "caută o formulă pentru ca plecarea să se facă cu cât mai puţine cheltuieli".

Caterinca jurnaliştilor


Presa catalană nu şi-a putut ascunde bucuria după eşecul usturător înregistrat de "inamicul istoric", Real Madrid. "4-0, Liverpool, cimitirul alb. Real a eşuat pentru a cincea oară consecutiv în optimile de finală. Preşedintele său, antrenorul, jucătorii şi suporterii deplâng cel mai usturător eşec înregistrat în Champions League", scrie cotidianul "Sport". Ziarul din Barcelona a constatat că madrilenii "nu au avut nicio ocazie clară de gol, nici în prima manşă şi nici în partida retur". Acelaşi ziar crede că cel mai slab jucător de pe teren a fost Arjen Robben, ridiculizând totodată comparaţiile făcute recent de anturajul lui Real între jucător olandez şi vedeta Barcelonei, Lionel Messi. "Robben nu a existat pe Anfield. A făcut mai puţin decât era necesar pentru a fi ridicol şi nu poţi să compari această pseudo-vedetă cu Messi. Olandezul este băiat bun, însă a fost o calamitate în meciul cu Liverpool"

"El Mundo Deportivo", celălalt ziar de sport din capitala Cataluniei, i-a acordat nota 4/5 portarului Iker Casillas, în timp ce restul jucătorilor lui Real au fost notaţi cu 1. Cotidianul prezintă, totodată, o caricatură în care suporterii de pe Anfield sunt prezentaţi desfăşurând un banner adresat madrilenilor, pe care se scrie: "Nu veţi fi niciodată singuri pentru a lua o chelfăneală", cu referire, desigur, la celebrul imn al lui FC Liverpool, "Your never walk alone". Ziarul citat crede, totodată, că jucătorii Barcelonei, reuniţi într-un hotel, au sărbătorit marţi seara nu doar ziua camerunezului Eto"o, care a împlinit 28 de ani, ci şi altceva: "Ziua lui Eto"o nu a fost singurul motiv de bucurie. Eliminarea Realului pe Anfield a fost urmărită de majoritatea jucătorilor blaugrana, care au vibrat la fiecare gol al lui Torres, Reina şi compania".

×
Subiecte în articol: sport