x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Remember 1958 / Ceasul de pe Old Trafford a încremenit la ora 3:04

Remember 1958 / Ceasul de pe Old Trafford a încremenit la ora 3:04

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Iun 2009   •   00:00
Remember 1958 / Ceasul de pe Old Trafford a încremenit la ora 3:04

Drama produsă luni noapte deasupra Atlanticului este comparabilă, prin numărul mare de personalităţi aflate la bord, cu cea din 6 februarie 1958. Atunci, aeronava în care se aflau fotbaliştii celebrei echipe Manchester United s-a prăbuşit, decedând 23 de persoane.



În urmă cu trei luni, pe 6 februarie - ora 3:04 pm, s-au împlinit 51 de ani de la tragedia aviatică, produsă la Munchen, în urma căreia au decedat 23 de persoane dintre cele 44 care se aflau în avion. În această tragedie aviatiatică  au murit 8 fotbalişti ai lui United, 3 oficiali ai clubului, 8 jurnalişti, un copilot, un steward, un suporter şi un agent de turim.

La acea oră fatidică  Manchester United a pierdut mari vedete ca: Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Duncan Edwards, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor si Liam “Billy” Whelan. De asemenea, în accident a decedat şi antrenorul echipei, Bert Whalley, precum şi fostul jucător al lui Manchester City şi portar al Angliei, Frank Swift - ziarist la acel moment. Celebra echipa a managerului Sir Matt Busby, denumită la vremea respectiva “Busby Babes”, a mai avut încă două victime:  Johnny Berry şi Jackie Blanchflower. Deşi au supravieţuit accidentului, cei doi au fost nevoiţi să-şi încheie cariera de fotbalişti.


Sir Matt Busby, şi el grav accidentat, a reuşit să reclădească echipa, peste un deceniu reuşind să aducă  în vitrina lui Manchester United Cupa Campionilor Europeni, după victoria obţinută, pe Wembley în 1968, în faţa echipei Benfica Lisabona.  în acel team se mai aflau doar doi dintre supravieţuitorii catastrofei,(Sir) Bobby Charlton şi Bill Foulkes.

Pentru Manchester United drama din 1958 a rămas una pe care Matt Busby a caracterizat-o cel mai bine:  " este un moment pe care ni-l vom aminti, chiar dacă nu vrem, întotdeauna". Cinci dintre fotbaliştii supravieţuitori, Sir Bobby Charlton, Bill Foulkes, Kenny Morgans, Albert Scanlon si Harry Gregg, au fost prezenţi la comemorarea a 51 de ani de la catastrofa aeriană produsă la Munchen pe 6 februarie 1958, la ora 3:04 pm.

×
Subiecte în articol: sport