x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Remiză albă, decor alb

Remiză albă, decor alb

de Mihai Igirosanu    |    15 Mar 2009   •   00:00

CFR CLUJ – RAPID 0-0  •   DERBY-UL A FOST LA UN PAS SĂ FIE ÎNTRERUPT ÎN MINUTUL 70.
Prima ciocnire grea a campionatului s-a încheiat la egalitate, în urma unui meci desfăşurat într-un decor de iarnă autentică. Partida din Gruia a fost la un pas de a se întrerupe cu 20 de minute înainte de final, din cauza ninsorii din ce în ce mai abundente.




BĂTĂLIE. Djalovici şi Nuno Claro s-au luptat şi împotriva zăpezii


Alarmat de frigul năprasnic şi de ninsoarea grea, în minutul 70, centralul Augustus Constantin a făcut gestul de încheiere a meciului. Totuşi, după mai multe minute în care s-a consultat cu observatorul Alexandru Boc şi cu jucătorii celor două echipe, partida a fost reluată, după ce organizatorii au marcat din nou terenul şi au introdus în joc un balon de culoare portocalie. De asemenea, arbitrul a întrerupt meciul şi în prima repriză, tot pentru a solicita degajarea zăpezii de pe marcaje. "Nu s-a pus nici un moment problema întreruperii meciului. Augustus Constantin a dorit ca ambele echipe să meargă la vestiare, pentru că era foarte frig şi pentru a se reface marcajele. Jucătorii ambelor echipe şi-au dorit să continue meciul, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu ne aşteptam la o asemenea vreme, dar nici jucătorii nu au fost pregătiţi", a explicat observatorul Alexandru Boc la GSP TV.

FRUSTRARE. Rapidul a părut să se adapteze mult mai bine condiţiilor atmosferice vitrege, ratând marile ocazii ale întâlnirii în repriza secundă, prin Djalovici, Pittbull sau Grigorie. "A fost un meci foarte disputat, dar vremea a stricat spectacolul. Personal, sunt nemulţumit cu un punct. Am avut şi perioade bune, chiar şi o bară, dar este foarte greu de controlat balonul pe un astfel de teren. Cu puţină atenţie şi determinare puteam câştiga. Dacă nu am luat gol, înseamnă că defensiva şi-a făcut datoria, mai ales ţinând cont de condiţiile care au fost", a declarat după meci antrenorul giuleştenilor, Marian Rada. În legătură lupta pentru titlu, tehnicianul echipei de lângă Podul Grant a opinat: "Vom lupta pentru campionat până nu mai avem şanse. Nu este încheiată lupta pentru titlu, dar este mai greu acum. Rapid are totuşi puterea să ia campionatul". La rândul său, acţionarul majoritar al "alb-vişiniilor", George Copos, a spus: "Viaţa este nedreaptă, fotbalul este nedrept. Băieţii  au fost extraordinari. Aşa cum am mai spus, antrenorul Marian Rada şi directorul tehnic Nicolae Manea au reinventat stilul Rapidului. Fostul antrenor, Jose Peseiro, a cheltuit în şase luni aproximativ 6 milioane de euro. În schimb, Marian Rada împreună cu Manea şi cu jucătorii au făcut un joc extraordinar, au adus o nouă mentalitate. Numai neşansa a făcut să nu câştigăm. Au avut foarte multe ocazii, puteau să câştige".

SCUZE. Campionii en-titre au încercat să pună evoluţia modestă exclusiv pe seama ninsorii, antrenorul ceh Ales Jindra declarând: "În prima repriză nu am văzut Rapidul, în a doua repriză am început mai uşor. Ne-au încurcat şi pauzele arbitrului. Jucătorii Rapidului s-au mişcat mai bine după aceste pauze, au avut ocazii mai mari, dar şi noi în final puteam câştiga. Meciul a fost influenţat şi de ninsoare. E greu de spus dacă e un punct câştigat sau am pierdut două puncte. Se va vedea la finalul campionatului. Nu cred că s-a văzut lipsa lui Dubarbier, iar Mara a fost printre cei mai buni jucători ai noştri". Unul dintre cei mai activi jucători ai CFR-ului în meciul de vineri seară, internaţionalul uruguayan Alvaro Pereira, a mers şi el pe aceeaşi idee: "S-a pierdut ritmul partidei din cauza zăpezii. Am vrut să câştigăm, dar nu s-a putut. Echipa a demonstrat că poate fi campioană, dar ne-a încurcat vremea".

×
Subiecte în articol: sport