x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Renault, doi ani cu suspendare. Briatore, exclus pe viaţă din F1

Renault, doi ani cu suspendare. Briatore, exclus pe viaţă din F1

de Dragos Stoica    |    21 Sep 2009   •   00:00

Excludere de doi ani din Formula 1, cu suspendare, este sentinţa aplicată echipei Renault în urma scandalului din Grand Prix-ul de la Singapore din 2008.

Federaţia Internaţională de Automobilism a mai decis ca fostul manager al grupului, Flavio Briatore, să fie suspendat pe viaţă din « Marele circ », transmite AFP, în timp ce directorul tehnic Pat Symonds a primit o suspendare pe cinci ani.

Totul a început după ce Nelson Piquet Jr. şi tatăl acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet, i-au acuzat pe directorul tehnic Pat Symonds şi mai ales pe managerul echipei Renault, Flavio Briatore, că i-au solicitat pilotului să comită în mod voluntar un accident în timpul Grand Prix-ului statului Singapore din 2008, pentru a favoriza victoria coechipierului său, Fernando Alonso.

Federaţia Internaţională de Automobilism a demarat imediat o anchetă pentru a lămuri cum au stat lucrurile, în timpul căreia i-a audiat pe toţi cei implicaţi. Dacă iniţial Renault n-a comentat în niciun fel respectivele acuzaţii, săptămâna trecută a emis un comunicat destul de laconic, în care a anunţat plecarea directorului general Flavio Briatore şi a directorului tehnic Pat Symonds, precum şi faptul că nu va nega suspiciunile care planează asupra cursei de anul trecut de la Singapore.

"Renault F1 Team nu va contesta recentele acuzaţii ale FIA privind Grand Prix-ul din Singapore din 2008. Anunţăm, de asemenea, că directorul general Flavio Briatore şi directorul tehnic Pat Symonds au părăsit echipa. Până la audierile Consiliului Mondial al FIA, din 23 septembrie, de la Paris, echipa nu va mai face niciun comentariu", a notat echipa Renault pe site-ul său oficial.

În prezent, Renault riscă şi excluderea definitivă din Formula 1, dacă va comite o nouă infracţiune gravă în următorii doi ani.
Conform Consiliului Mondial al FIA, Renault ar fi meritat o asemenea sancţiune, dar s-a ţinut cont de atitudinea pozitivă a echipei din momentul demarării anchetei. "Dacă Renault va comite încă un gest de o asemenea gravitate până la finele lui 2011, va dispărea din F1", a avertizat forul FIA.

×
Subiecte în articol: sport formula 1 excludere flavio briatore