x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Repatrierea" lui Liviu Ciobotariu

"Repatrierea" lui Liviu Ciobotariu

29 Mai 2004   •   00:00

Joi seara, la sediul firmei Computerland, presedintele lui Dinamo, Nicolae Badea a avut o intalnire "ad-hoc" cu Andone, Dinu si Danilescu, in care a fost discutata strategia de transferari din aceasta vara. Unul dintre numele vehiculate a fost cel al Liviu Ciobotariu.

MIHAI IGIROSANU

La solicitarea antrenorului Ioan Andone, liderii gruparii din Stefan cel Mare planuiesc deja revenirea fostului international, Liviu Ciobotariu, care a bifat 40 de selectii in echipa reprezentativa.

IEFTIN. "Deocamdata, din cauza preturilor exagerate care se cer pe jucatorii din Divizia A, Liviu Ciobotariu este una dintre cele mai bune solutii. Experienta lui incontestabila la nivel international, calita intr-o competitie dura, cum este campionatul belgian, nu poate fi decat foarte utila unei echipe entuziaste si rebele", a declarat ieri unul dintre conducatorii lui Dinamo. Ar fi a doua oara in tot atatia ani cand Liviu Ciobotariu este in tratative cu "cainii", precedentele negocieri nefiind finalizate din diferite motive.

CONTRACT. Surse dinamoviste sustin ca, intr-o discutie telefonica purtata la inceputul acestei saptamani cu directorul executiv Cristian Borcea, Ciobotariu si-a dat deja un acord de principiu pentru a reveni in "Stefan cel Mare". Contractul sau cu belgienii de la FC Antwerp expira pe 6 iunie, dar, conform regulamentelor internationale de transfer, jucatorul poate intra in contacte cu alte cluburi inca de pe acum.

"Belgian" de 5 ani

Nascut pe 26 martie 1971, Liviu Ciobotariu activeaza de sapte sezoane in campionatul belgian. Dupa 18 ani petrecuti la Progresul Bucuresti si apoi la FC National, "Ciobi" a stat doi ani in Stefan cel Mare, cucerind in 1999 un titlu de campion. Imediat dupa incheierea acelui sezon, el s-a transferat la Standard Liege, unde a ramas trei ani. In 2002 a jucat pentru RAEC Mons, iar din luna ianuarie a acestui an este jucatorul lui FC Antwerp, unde evolueaza ca libero.

Il pot rata si pe Frunza

Unul dintre jucatorii doriti insistent de Dinamo este Sorin Frunza, de la FC Vaslui. "Cainii" i-au propus acestuia un salariu de 20.000 de dolari, iar divizionarei B 150.000 de dolari, dar cele doua parti inca nu au batut palma. Lista de achizitii este foarte bogata, pe ea figurand Milan Jovanovici, Radu Marginean, Tibi Balan, Ciprian Tanasa, McKain, Keseru, Burdujan, Cocis sau Florescu. Ar putea reveni si jucatorii imprumutati in acest sezon, Vatavu si Baltoi.

Performanta cu bani putini

Principala preocupare a conducerii dinamoviste a devenit obtinerea unor sume cat mai bune din vanzarea principalilor jucatori. Danciulescu si Alexa sunt considerati ca si plecati, in "pole-position" aflandu-se Grigorie, Barcauan, Florentin Petre si Vlad Munteanu. Fanii asteapta ca, din banii obtinuti, sa fie aduse nume importante, dar conducerea a adoptat, ca de fiecare data, tactica de a lua jucatori cu investitii minime. Majoritatea celor vizati sunt jucatori liberi de contract, imprumutati sau din Divizia B. (Paul Andone)

Petrecere la "Doi cocosi"

Meciul de maine seara, contra celor de la Apulum, poate consfinti si din punct de vedere matematic cucerirea titlului. Conducerea dinamovista a cerut deja ca medaliile sa fie aduse in "Stefan cel Mare", comandand deja si tricourile de campioni. La fiesta "cainilor" vor participa atat Giani Kirita, cat si Iannis Zicu, carora le-au fost rezervate doua tricouri. Seara va fi incheiata cu o petrecere la "Doi Cocosi", unde vor canta Vali Vijelie si Adi de la Valcea.
×
Subiecte în articol: sport ciobotariu