x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revenire - A adus aurul acasă

Revenire - A adus aurul acasă

27 Aug 2008   •   00:00
Revenire - A adus aurul acasă

Constantina Diţă-Tomescu a sosit ieri în România, aducînd cu sine rodul muncii sale de ani în şir: medalia olimpică de aur în proba de maraton. Totuşi, atletei nu-i vine nici acum să creadă că a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Beijing.



Constantina Diţă-Tomescu a sosit ieri în România, aducînd cu sine rodul muncii sale de ani în şir: medalia olimpică de aur în proba de maraton. Totuşi, atletei nu-i vine nici acum să creadă că a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Beijing. “Nici acum nu îmi dau seama că am cîştigat. La start a fost elita mondială a probei. Mă aşteptam la medalie, dar nu la medalia de aur. Sînt foarte fericită. Am visat de mult timp să iau aur la Olimpiadă”, a spus campioana la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Constantina Diţă-Tomescu a fost întîmpinată de fostele campioane olimpice Iolanda Balaş şi Gabriela Szabo, dar şi de oficiali, de rude şi de prieteni. “Am avut o primire extraordinară. Au venit mama, familia, cei de la federaţie, de la COSR, de la club, primul antrenor...”, a spus sportiva, care a izbucnit în lacrimi la vederea acestora.

Cîştigătoare a maratonului olimpic la 38 de ani, atleta nu exclude o eventuală participare peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Londra, însă admite că problemele de sănătate ar putea constitui un inconvenient. “Mai este pînă la Olimpiada de la Londra. Nu ştiu dacă voi participa. Piciorul mă mai supără. Am făcut infiltraţii în coloană, iar cu două zile înainte de concurs am făcut un antinflamator”. “După atîtea sacrificii şi muncă a venit şi răsplata”, a încheiat Constantina, care recunoaşte că poartă medalia de aur cu ea peste tot.

×
Subiecte în articol: sport