x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÃ...NIA - OLANDA / Tamaş şi Chivu s-au accidentat

ROMÃ...NIA - OLANDA / Tamaş şi Chivu s-au accidentat

de Mihai Igirosanu    |    08 Oct 2007   •   00:00
ROMÃ...NIA  -  OLANDA / Tamaş şi Chivu s-au accidentat
Sursa foto: ANTONIO CALANNI/

Echipa naţională se va reuni astăzi, la ora 12:00, la Casa Fotbalului, in vederea meciului cu Olanda, care va avea loc sămbătă, de la ora 20:15, la Constanţa. Chivu şi Tamaş au acuzat probleme medicale in etapele din Italia şi din Franţa.


După ce a fost nevoit să renunţe la Contra, Florentin Petre şi Alin Stoica, selecţionerul Victor Piţurcă a primit in acest week-end două veşti ingrijorătoare din Il Calcio şi din Ligue 1. Cristian Chivu şi Gabriel Tamaş s-au accidentat in ultimele jocuri disputate in Italia şi in Franţa. Cel puţin in cazul lui Tamaş situaţia este destul de complicată, Piţurcă găndindu-se să-l inlocuiască pe jucătorul lui Auxerre cu căpitanul Craiovei, Dorel Stoica.


LOVITURI. Folosit pe postul de fundaş stănga la Inter in meciul de pe San Siro cu Napoli, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a părăsit terenul după primele 45 de minute. Pe finalul reprizei, Chivu a fost faultat dur de către Paolo Cannavaro, fratele mai celebrului Fabio, italianul făcănd o alunecare direct pe glezna dreaptă a jucătorului nostru. Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, "Chivu a acuzat dureri mari la spate, dar şi la călcăi, determinăndu-l pe antrenorul Roberto Mancini să-l menajeze, inlocuindu-l cu brazilianul Maxwell". Căpitanul reprezentativei Romăniei a disputat sămbătă primul meci in Serie A după accidentarea la umărul stăng suferită pe 12 septembrie, in amicalul pe care tricolorii l-au pierdut, 1-3, in Germania. Titular pentru Auxerre in deplasarea de la Lens, Gabriel Tamaş a părăsit terenul in minutul 35, fiind suspect de entorsă la genunchiul piciorului stăng. In acel minut, la scorul de 1-0 pentru Lens, Aruna Dindane a scăpat spre poartă, iar Tamaş s-a intins incercănd să-l deposedeze pe Ivorian. Imediat, fundaşul a cerut intervenţia medicului şi n-a mai putut continua. Jucătorul romăn a avut o zi neagră, el provocănd şi penalty-ul din minutul 22, din care Pieroni a deschis scorul pentru Lens.


Dorinţa lui Ogăraru

Fundaşul dreapta al Ajaxului, ex-stelistul George Ogăraru, a oferit o declaraţie ironică, pe site-ul "lăncierilor", referitor la convocarea sa pentru meciul cu Olanda. "Intr-o dimineaţă am fost sunat şi intrebat dacă mă simt bine. Pănă acum singurul meci interţări in care am jucat a fost unul cu Olanda. Ar trebui ca Romănia să joace mai des cu Olanda, ca să fiu convocat mai des", a spus Ogăraru. Fotbalistul se află doar la a doua selecţie, precedenta fiind in meciul Romănia - Olanda (0-2), disputat in Giuleşti la 24 martie 2005, in preliminariile CM 2006. Atunci Ogăraru a fost considerat de Piţurcă printre principalii vinovaţi, fiind scos din circuitul echipei naţionale. El a mai fost inclus de căteva ori in lotul lărgit, dar ulterior s-a renunţat la el.

×
Subiecte în articol: sport chivu olanda tamaş tama