x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Belarus / Se schimba sistemul

Romania - Belarus / Se schimba sistemul

de Mihai Igirosanu    |    06 Oct 2006   •   00:00
Romania  -  Belarus / Se schimba sistemul

Cu prilejul meciului-scoala pe care nationala l-a castigat miercuri seara, cu 9-0, impotriva celor de la Steaua II, selectionerul Victor Piturca a testat o formula inedita de echipa, care ar putea fi folosita si in meciul de maine seara, contra Belarusului.

Tricolorii au invins cu 9-0 echipa secunda a Stelei, iar oamenii de baza din ofensiva au demonstrat o remarcabila pofta de gol. Golgeterul din Europa al lui Dinamo, Claudiu Niculescu, a punctat de trei ori, in vreme ce Adrian Mutu si Nicolae Dica au reusit fiecare cate o dubla. Celelalte doua goluri ale reprezentativei au fost marcate de Laurentiu Rosu si Mugurel Buga. Jocul a avut doua reprize de cate 40 de minute.

TACTICA. Principala noutate propusa de selectionerul Piturca a fost trecerea capitanului Cristian Chivu in centrul liniei de mijloc. In lipsa lui Contra, suspendat, titular in partida cu bielorusii va fi rapidistul Badoi, iar locul lui Chivu in defensiva va fi luat de stelistul Ghionea. Iata si formula de echipa utilizata de selectioner in meciul cu Steaua II, cu care Piturca va aborda si confruntarea cu Belarus: Coman - Badoi, Tamas, Ghionea, Rat - Fl. Petre, Chivu, Rosu, N. Dica, Mutu - Marica. Antrenamentul oficial al reprezentativei Romaniei va avea loc in aceasta dimineata, de la ora 11:00, pe terenul Centrului National de la Mogosoaia.

OBIECTIV. Reprezentativa Belarusului va sosi astazi, la 12:00, in Bucuresti, iar de la 18:30 va efectua antrenamentul oficial pe Stadionul Steaua. La solicitarea selectionerului Iuri Puntus, sedinta de pregatire a ex-sovieticilor va fi inchisa. "Atmosfera de la Bucuresti este una infernala. Un punct la Bucuresti si trei cu Slovenia acasa sunt foarte bune. Ne-am pregatit foarte serios si vom incerca sa castigam in ambele meciuri, dar patru puncte constituie un obiectiv realist. Asa ca un punct in Romania ar fi foarte bun. La Bucuresti vom incerca sa ne aparam bine si sa lansam atacuri rapide, de care speram sa beneficieze atacantul Kornilenko", a declarat antrenorul bielorus inaintea plecarii spre Romania. "Dupa parerea mea, adversarul nostru va fi unul greu de invins", a completat Puntus.

MODESTIE
"Va fi greu sa rezistam romanilor. Au jucatori experimentati, tehnici. Daca am lua un punct, ar fi foarte bine, nu suntem Brazilia sau Franta. Daca am putea obtine victoria la Bucuresti, ar fi o realizare senzationala. Absenta lui Vitali Kutuzov va conta, insa vom fi motivati si dornici sa-i compensam lipsa" - Aleksandr Hleb, mijlocas Belarus (Arsenal)
PROMISIUNE
UEFA a anuntat miercuri seara ca Stadionul Sukru Saracoglou din Istanbul va gazdui finala Cupei UEFA din anul 2009. In cursa pentru finala Cupei UEFA din 2009 a fost si Stadionul "Lia Manoliu" din Bucuresti, dar proiectul FRF nu a reusit sa ii convinga pe oficialii forului european. "Am avut o discutie cu Blatter si cu Johansson, care mi-au promis ca in 2010 vom organiza aceasta finala. Singurul impediment va aparea doar daca Primaria nu isi va respecta promisiunea, adica finantarea construirii unui stadion", a declarat presedintele Mircea Sandu.
ADVERSAR
Selectionerul Belarusului, Iuri Puntus, a dezvaluit ca va utiliza o tactica ultradefensiva in meciul de sambata seara. "Dupa toate probabilitatile, vom evolua cu un singur atacant, Kornilenko, care va fi sustinut de mijlocasii de banda. Capitanul echipei va fi Staniuk", a declarat Puntus. "Avem o problema la postul de portar. Hamutovski este accidentat, Gaev n-a jucat foarte mult in ultima vreme, Jevnov nu este nici el refacut complet, iar Amelcenko e neexperimentat. Cred ca va apara Gaev", a spus Puntus, care crede ca Romania nu este inferioara Olandei.

×
Subiecte în articol: sport