x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Bulgaria / Se inchid portile

Romania - Bulgaria / Se inchid portile

de Mihai Igirosanu    |    30 Aug 2006   •   00:00
Romania  -  Bulgaria / Se inchid portile

Echipa nationala a Romaniei a efectuat, luni dupa-amiaza, primul antrenament dinaintea meciului de debut in preliminariile CE. La sedinta de pregatire au participat si "stranierii" care au lipsit luni la reunirea lotului.

Selectionerul Victor Piturca si jucatorii sustin ca, in vederea meciului de sambata seara, nu exista decat varianta victoriei. Mai mult, pe tricolori ii motiveaza si primele mari promise de Federatia bulgara, 200.000 de euro pentru un succes la Constanta.

INTERDICTIE. Piturca a hotarat ca urmatoarele cinci antrenamente pe care le va conduce pana la ora meciului cu Bulgaria sa se desfasoare cu portile inchise. Ca atare, pe durata sedintelor de pregatire, in incinta Stadionului Farul nu vor avea acces decat jucatorii, membrii staff-ului echipei, oficialii delegatiei noastre, organele de ordine si angajatii clubului de pe Litoral sau cei ai stadionului. Antrenamentul oficial al tricolorilor este programat vineri dimineata, de la ora 11:00, dar si acesta va fi deschis presei doar in ultimele 15 minute.

IMPORTANTA. Dupa antrenamentul de luni seara, fundasul dreapta Cosmin Contra a exprimat gandurile jucatorilor: "Sunt vitale cele sase puncte puse in joc. Cred ca un start bun in preliminarii ne da mai mari sanse de calificare. Trebuie sa-i respectam pe bulgari, dar nu sa ne temem de ei, pentru ca nu ne sunt superiori. Ma bucur ca Ionel Ganea a revenit la echipa nationala, avem nevoie de el, pentru ca in acest moment avem probleme in atac, dupa accidentarile lui Buga si Mazilu", a afirmat Contra. Referitor la primele promise bulgarilor, selectionerul Victor Piturca a declarat: "Am aflat si eu despre faptul ca bulgarii au si o motivatie financiara pentru acest meci, ceea ce nu face decat sa ne confirme faptul ca Stoicikov se bazeaza pe acest joc, in care vrea sa scoata un rezultat pozitiv. Si noi vom fi motivati, dar la indeplinirea obiectivelor".

SE JOACA LA TIRANA
Conform presei albaneze de ieri, meciul Albania - Romania, programat miercuri, 6 septembrie, va avea loc pe stadionul national Qemal Stafa din Tirana. "S-a ajuns la un acord intre Federatia albaneza si noii proprietari ai stadionului, care vor primi 50% din biletele care vor fi vandute pentru aceasta partida. Este o intelegere valabila doar pentru acest meci", a confirmat si impresarul albanez Stefan Kokoneshi, cel care detine sub contract cinci jucatori din nationala Albaniei. Lotul condus de Otto Barici se afla intr-un cantonament la Hamburg, in Germania, acolo unde pregateste meciurile cu Belarus, de sambata, si Romania.

CORLEONE SE TEME DE BULGARI
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir (foto), a declarat ieri ca ii este teama de reprezentativa Bulgariei: "Meciul cu Bulgaria, daca e ceata, o sa-l vad prin ceata. Daca nu e ceata, atunci o sa-l vad in conditii bune. Sa fiu sincer, mi-e frica de meciul cu bulgarii. Insa daca ii batem, avem o optiune puternica pentru ocuparea primului sau celui de-al doilea loc al grupei. Acest meci e la fel de important ca meciul cu Olanda", a explicat Dragomir. Altfel, vineri seara, la Mogosoaia, va avea loc un meci amical intre selectionata LPF, pregatita de Cosmin Olaroiu, si una formata din jucatorii straini care activeaza in Liga 1.
×
Subiecte în articol: sport