x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - COASTA DE FILDES / Cu second-hand

ROMANIA - COASTA DE FILDES / Cu second-hand

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    10 Noi 2005   •   00:00
ROMANIA  -  COASTA DE FILDES / Cu second-hand

In aceasta dimineata, delegatia echipei nationale a Romaniei va pleca spre Franta, la Le Mans, acolo unde sambata seara, de la ora 19:00, "tricolorii" vor disputa un amical contra Coastei de Fildes.

Daca in cantonamentul romanilor de la Mogosoaia selectionerul Victor Piturca are la dispozitie toate numele im-portante, in frunte cu Adrian Mutu sau Cristi Chivu, antrenorul ivorienilor, Henri Michel, pare sa nu puna mare pret pe acest meci.

ABSENTE. Conform ultimelor informatii, selectionerul francez al Coastei de Fildes, echipa calificata la CM 2006, doreste sa acorde sanse mai multor fotbalisti care au evoluat mai putin pe parcursul preliminariilor. Mai mult, cateva cluburi europene nu au dorit sa dea drumul jucatorilor ivorieni pe care ii au sub contract. Se pare ca din lotul pentru confruntarea cu Romania vor lipsi cateva dintre vedetele "elefantilor", printre care atacantii Didier Drogba, de la Chelsea, recent nominalizat pentru titlul de cel mai bun jucator african si Aruna Dindane, de la Lens. Motivul pentru care starurile ivorienilor nu vor juca impotriva "tricolorilor" il poate constitui un alt meci amical, pe care Coasta de Fildes il va sustine miercuri, 16 noiembrie, la Geneva, contra Italiei.

CU NIGERIA?
Desi FRF a anuntat ca doreste sa anuleze meciul amical impotriva Nigeriei, presa nigeriana a publicat marti informatia conform careia intalnirea se va desfasura totusi joi, 17 noiembrie. Se pare ca cele doua foruri s-au inteles in ultimul moment, iar Romania ar urma sa evolueze cu o selectionata divizionara, deoarece meciul nu cade pe o data oficiala in calendarul FIFA. Conform aceleiasi surse, negocierile s-au purtat prin intermediul unui impresar din Europa, dupa ce, initial, se impotmolisera.

IRONIZATI
La finele acestei saptamani, echipa nationala urma sa participe la turneul international organizat in capitala Iranului, la Teheran. Conducatorii de la Casa Fotbalului au declinat oferta, iar competitia a fost anulata. Ieri, site-ul "Irankicks" ironizeaza motivele prin care FRF si-a motivat decizia. "Motivul oficial invocat de romani a fost oboseala. Interesant insa, selectionata Romaniei a trecut rapid peste starea de oboseala si a programat un meci amical la aceeasi data cand ar fi trebuit sa joace cu Iranul".
×
Subiecte în articol: sport