x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – GEORGIA / Seară cu penurie de vedete

ROMĂNIA – GEORGIA / Seară cu penurie de vedete

de Mihai Igirosanu    |    19 Noi 2008   •   00:00
ROMĂNIA – GEORGIA / Seară cu penurie de vedete

Echipa naţională va disputa în această seară ultima partidă din acest an. De la ora 20:30, pe Stadionul Dinamo, în transmisiune directă pe Antena 1, trupa lui Victor Piţurcă va întâlni Georgia într-un meci amical, care va fi privat de prezenţa numelor grele din cele două tabere.  



În cel de-al treilea joc din istoria primei reprezentative găzduit de arena din Ştefan cel Mare, selecţionerul Piţurcă nu va putea conta pe căpitanul Cristi Chivu, pe principala gură de foc, Adrian Mutu, dar nici pe alţi jucători de bază, Florentin Petre sau Paul Codrea. De partea cealaltă, nici Hector Raul Cuper nu a adus la Bucureşti majoritatea numelor importante de care dispune naţionala georgiană, în frunte cu legendarii Kakha Kaladze (Milan) şi Şota Arveladze (Levante). De asemenea, alţi jucători de bază ai gruzinilor, Saşianaşvili (de la Sturm Graz), Mentaşaşvili (Ventspils), Kankava (Dniepr), Ţiţişvili (Freiburg), Aşvetia (Anzhi), Gogua (Spartak Nalcik), Iaşvili (Karlsruhe) sau Demetradze (FK Baku) nu vor putea fi prezenţi pe Dinamo.

PROBLEME CU TAMAŞ ŞI GOIAN
Ambii fundaşi centrali ai echipei naţionale, Dorin Goian şi Gabriel Tamaş, nu au participat la antrenamentul condus luni seară de Victor Piţurcă la Centrul de Fotbal Mogoşoaia. Din cauza unor probleme medicale, cei doi nu au efectuat decât o scurtă şedinţă de recuperare şi sunt incerţi pentru meciul cu Georgia. De altfel, selecţionerul a primit rugăminţi din partea antrenorilor de la Steaua şi Dinamo, pentru ca acei doi jucători să fie menajaţi. Altfel, tricolorii îşi doresc să câştige ultimul meci din acest sezon, “îmi doresc enorm să jucăm bine şi să învingem, chiar dacă e doar un meci de verificare. Vrem să încheiem anul lăsând o impresie bună fanilor echipei naţionale”, a declarat atacantul lui VfB Stuttgart Ciprian Marica.

Totul pentru Petrila

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF, oficialii de la Casa Fotbalului anunţă că toate încasările meciului România – Georgia vor fi donate în scopul ajutorării victimelor accidentului de la Mina Petrila: “Iniţial, Federaţia Română de Fotbal luase hotărârea de a dona câte 1 leu din preţul fiecărui bilet vândut la meciul amical România – Georgia în scopuri caritabile, dar luând în considerare recentele evenimente tragice de la Petrila, FRF a decis azi, 18 noiembrie a.c., să doneze suma integrală ce va fi strânsă în urma vânzării biletelor de intrare întru ajutorarea victimelor cumplitului accident”, se arată în comunicat.

“Am venit să jucăm un meci foarte serios, să vedem la ce nivel este echipa. Chiar dacă e un amical, vreau să câştigăm. România este mult mai puternică şi mult mai tehnică decât Georgia”

Hector Raul Cuper

×
Subiecte în articol: sport