x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romănia la EURO 2008

Romănia la EURO 2008

de Mihai Igirosanu    |    19 Oct 2007   •   00:00
Romănia la EURO 2008

Calificarea inainte de termen la CE 2008 a stărnit satisfacţia tricolorilor, care au pornit sărbătoarea in vestiarul stadionului Josy Barthel şi au incheiat-o la hotel, acolo unde au savurat şi şampaniile oferite de selecţionerul Victor Piţurcă.

Calificarea inainte de termen la CE 2008 a stărnit satisfacţia tricolorilor, care au pornit sărbătoarea in vestiarul stadionului Josy Barthel şi au incheiat-o la hotel, acolo unde au savurat şi şampaniile oferite de selecţionerul Victor Piţurcă.

După indeplinirea obiectivului, selecţionerul a rămas pe aceeaşi linie a declaraţiilor realiste, fără a epata. De partea cealaltă, jucătorii şi-au dat frău liber bucuriei, dar au lăsat de inţeles că işi doresc un meci bun la Sofia, pentru a face uitat acel 2-2 din tur, de la Constanţa.

ARTIZANII. "De cănd am inceput acest drum spre Campionatul European din 2008 nu ne-a interesat prea mult ce au făcut adversarii noştri. Victor Piţurcă ne-a repetat mereu că pentru noi cel mai important este să rămănem concentraţi şi să căştigăm toate meciurile. După cum s-a văzut, asta am făcut şi pănă acum suntem neinvinşi. E adevărat că la finalul meciului cu Luxemburg am aşteptat să vedem şi rezultatul bulgarilor, pentru că ne-am dorit din tot sufletul să ne calificăm inainte de confruntarea cu ei. Acum putem merge la Sofia foarte liniştiţi", a declarat portarul Bogdan Lobonţ. Tot la meciul din capitala Bulgariei şi-a indreptat atenţia şi selecţionerul Piţurcă: "De ce n-am merge cu prima garnitură la Sofia? E foarte important să incepem să pregătim turneul final. Nu incercăm să ne răzbunăm după egalul de la Constanţa. Pe mine nu mă interesează jignirile din presă, ci aspectul sportiv", a spus antrenorul echipei naţionale, care a glumit spunănd că in meciul de la Sofia l-ar putea folosi pe căpitanul Cristian Chivu vărf de atac sau mijlocaş de bandă.

REVENIRE. Revenit la echipa reprezentativă, mijlocaşul Florentin Petre era printre cei mai fericiţi tricolori: "Chiar meritam această calificare. Le-am spus inainte de meci să nu-mi dea tricoul cu numărul 10, că voi da gol", a declarat jucătorul lui ŢSKA Sofia. La răndul său, Chivu a spus: "Merităm această calificare, sunt şapte ani de cănd nu ne-am calificat, nici nu mai ştim să ne bucurăm. Dedic calificarea tuturor celor care ne sunt alături. După o campanie aşa de grea merită să fie scandat numele fiecărui jucător care a imbrăcat tricoul naţionalei. Am transpirat şapte ani de zile. Ne pare rău că n-am făcut-o mai devreme. E o generaţie care merită să fie prezentă la un turneu final. O generaţie valoroasă".

Primul obiectiv

Absent in "dubla" care a consfinţit calificarea Romăniei, fundaşul Cosmin Contra (foto) s-a declarat măndru de realizarea la care a contribuit şi el, mai ales in meciul tur cu Olanda, de la Rotterdam. "Trebuie să fim atenţi şi să ne găndim la ce va urma. Trebuie să tratăm cu seriozitate acest turneu final dacă tot am ajuns aici. Primul obiectiv e să trecem de grupe. Nu trebuie să ne mai găndim la bulgari, la ce spun ei, oricum sunt nişte frustraţi, pe noi ne interesează că suntem la Euro".

Grupa G

Luxemburg - Romănia 0-2

Fl. Petre ’41, Marica ’61

Olanda - Slovenia       2-0

Sneijder ’14, Huntelaar ’88

Albania - Bulgaria       1-1

Kişişev ’31 - autogol / Berbatov ’87

CLASAMENT

1. Romănia      10       8         2         0         20-5    26p

2. Olanda        10       7         2         1         13-3    23p

3. Bulgaria       10       5         4         1         15-7    19p

4. Albania        10       2         5         3         9-8      11p

5. Slovenia      11       3         2         6         9-14    11p

6. Belarus        10       2         1         7         11-20  7p

7. Luxemburg  11       1         0         10       2-22    3p

Etapele viitoare: 17 noiembrie: Bulgaria - Romănia, Albania - Belarus, Olanda - Luxemburg; 21 noiembrie: Belarus - Olanda, Romănia - Albania, Slovenia - Bulgaria

×
Subiecte în articol: sport