x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Letonia 1-0:Experiment mic

România – Letonia 1-0:Experiment mic

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    21 Aug 2008   •   00:00
România – Letonia 1-0:Experiment mic

Prima partida a naţionalei de după Euro 2008 n-a adus clarificări în privinţa preliminariilor care bat la uşă. Un succes previzibil, dar obţinut greu, în faţa unui adversar arţăgos, însă fără calitate.



Prima partida a naţionalei de după Euro 2008 n-a adus clarificări în privinţa preliminariilor care bat la uşă. Un succes previzibil, dar obţinut greu, în faţa unui adversar arţăgos, însă fără calitate.


Un gol din penalty marcat de Nicolae Dică, o bară a lui Karlsos, două debuturi la echipa naţională şi norvegianul Tom Ovrebo la centru, venit la ora decontului. Cam acestea au fost principalele ingrediente ale partidei susţinute ieri seară, la Urziceni, de naţionala României, la prima înfăţişare după turneul final din Austria şi Elveţia.


CĂUTĂRI. După cum a arătat garnitura aliniată la start de Victor Piţurcă, deocamdată nu vin certitudini din spate în perspectiva campaniei de calificare ce stă să înceapă în septembrie. Ceva încercări în banda dreaptă, unde au apărut în sfîrşit pe gazon Săpunaru şi Ogăraru, două debuturi opuse ca prestaţie (Paraschiv cu trac şi Costea cu tupeu), dar şi gafe pe fază defensivă din partea unor jucători experimentaţi, gen Lazăr. Deloc spectaculos, meciul a fost în general echilibrat, balanţa înclinîndu-se de-abia după pauză, cînd Nicoliţă a scos un penalty pentru Dică, iar fotbalistul Cataniei n-a greşit de la punctul cu var. Puţin mai tîrziu, oaspeţii au avut egalarea pe o tavă de argint, dar Karlsos n-a profitat în totalitate de eroarea lui Lazăr, trimiţînd elegant în transversală. "Era importantă această victorie, dar n-aş fi fost supărat nici cu un rezultat de egalitate. De fapt, cel mai important lucru a fost că ne-am aflat împreună. Toate începuturile sînt grele, aşa a fost şi azi. Au fost jucători noi pe teren, pe care i-am văzut pentru prima dată în tricoul echipei naţionale. Paraschiv poate fi o soluţie, el se află într-o perioadă bună a carierei de mai multă vreme. Din păcate, azi a avut puţin trac şi nu s-a exprimat la adevărata sa valoare, dar eu sînt convins că acest lucru nu se va repeta pe viitor. Contra este o variantă bună pentru postul de mijlocaş de bandă, mai ales că el aşa joacă de obicei la Getafe, însă acum s-a văzut că nu are meciuri în picioare. Era bine să fi fost Mutu pe teren, dar şi mai important este ca el să nu lipsească atunci cînd vor veni meciurile oficiale, deoarece este un fotbalist de marcă al echipei naţionale", a declarat Piţurcă după partidă.


România:
Lobonţ – Săpunaru, Tamaş (’63 Moţi), Ghionea, Pulhac (’46 Nicoliţă) – Contra (’46 Ogăraru), Rădoi (’73 Fl. Costea), Paraschiv (’46 C. Lazăr) – Dică, Cociş – Marica (’46 Marica). Antrenor: Victor Piţurcă


"Tricolorii mici", aproape de CE

Reprezentativa de tineret a României a repurtat ieri o victorie extrem de importantă în deplasare, contra Ţării Galilor, scor 1-0, într-un meci din preliminariile Campionatului European U21 din 2009. Deşi au evoluat chiar pe terenul liderei clasamentului, "tricolorii mici" nu s-au pierdut deloc, pentru ca dinamovistul Torje (foto) să aducă în minutul 65 golul victoriei, după ce a executat înşelător o lovitură liberă din preajma careului. Prima repriză a aparţinut mai mult elevilor lui Emil Săndoi, care şi-a bazat tactica pe o apărare avansată, declanşînd în momentul recuperării balonului atacuri rapide contra galezilor. După cîteva ocazii irosite de Keşeru, la rampă a ieşit Tătăruşanu, goalkeeper-ul bistriţean avînd numeroase intervenţii care au păstrat imaculată tabela. Golul lui Torje a echivalat cu retragerea în propriul teren pentru a stăvili tăvălugul galezilor, care au încheiat partida fără gol.

×
Subiecte în articol: sport