x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Lituania: Improvizaţii şi temeri

România – Lituania: Improvizaţii şi temeri

de Mihai Igirosanu    |    06 Sep 2008   •   00:00
România – Lituania: Improvizaţii şi temeri

Echipa naţională începe în această seară, în direct la Antena 1, campania de calificare la CM 2010. Pe Stadionul “Constantin Rădulescu” din Cluj, începînd cu ora 21:00, reprezentativa pregătită de Victor Piţurcă va întîlni Lituania.



Echipa naţională începe în această seară, în direct la Antena 1, campania de calificare la CM 2010. Pe Stadionul “Constantin Rădulescu” din Cluj, începînd cu ora 21:00, reprezentativa pregătită de Victor Piţurcă va întîlni Lituania.


După indisponibilităţile vedetelor Cristian Chivu şi Adrian Mutu sau accidentarea lui Ovidiu Petre, unul dintre mijlocaşii importanţi în viziunea selecţionerului Piţurcă, un alt om de bază al naţionalei României, Bănel Nicoliţă va rata şi el confruntarea cu Lituania.


ACCIDENTARE. “Din păcate, sînt probleme de efectiv. Doctorul Pompiliu Popescu mi-a transmis că nu pot conta pe serviciile lui Bănel Nicoliţă. El a forţat după meciul cu Galatasaray, iar glezna va trebui, probabil, să îi fie imobilizată în ghips. Şi Bratu are probleme musculare, dar sper să fie apt pînă la ora jocului”, a declarat Piţurcă. Extrem de afectat, Bănel Nicoliţă a spus: “Îmi pare foarte rău că ratez acest meci. Eram pe val şi speram să ajut echipa naţională, mai ales acum, cînd sînt foarte mulţi accidentaţi. Am făcut o entorsă la gleznă în meciul cu Galatasaray, a trebuit să forţez în partida cu Pandurii şi acum este nevoie de ghips”. În aceste condiţii, selecţionerul îi va utiliza pe flancul drept pe Cristian Săpunaru şi Cosmin Contra. “E mare păcat că s-a accidentat, pentru că era într-o formă extraordinară. Cred că, dacă nu se accidenta, eu aş fi fost rezervă. Sper să luăm trei puncte, apoi să cîştigăm în Feroe, iar pentru partida cu Franţa să avem tot lotul valid. S-ar putea să joc mijlocaş dreapta, aşa am jucat în ultimele şase luni la echipa de club”, a declarat Contra.


PRECAUŢIE. Despre meciul din această seară, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat: “Sînt mulţumit de aportul jucătorilor în această perioadă de pregătire. Va fi greu, pentru că Lituania are o echipă foarte puternică din toate punctele de vedere. Are şi jucători tehnici care pot pune probleme. Naţionala Insulelor Feroe poate fi catalogată drept cea mai slabă din grupă, dar Lituania se ridică la nivelul Austriei şi al României. Jucătorii tratează foarte serios acest meci şi sperăm să cîştigăm”.


Analiză

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit şi el despre meciul din această seară. “Nu ne va fi deloc uşor. Lituania are o echipă naţională medie spre bună. Aş vrea să spun că stadionul din Cluj seamănă destul de mult cu cele englezeşti. S-au făcut eforturi foarte mari, e un stadion de cerinţe europene. Spaţiul e foarte mic, dar au dezvoltat foarte frumos pe verticală. Cert este că vom mai reveni să jucăm la Cluj”, a spus “Naşu’”.


Marica: “Sînt sigur că voi marca!”

Atacantul Ciprian Marica debordează de optimism înaintea meciului contra Lituaniei: “Ne vom face datoria şi vom cîştiga. Sînt sigur că voi reuşi să marchez sîmbătă. Eu aş vrea să marchez golul 1.000. Toată lumea aşteaptă o victorie şi sîntem obligaţi să dăm tot ce avem mai bun din noi. Nu mă interesează echipa Lituaniei, cel mai important este jocul nostru”. Experimentatul jucător al lui Getafe, Cosmin Contra, era mai ponderat: “În ziua de azi nu mai există echipe mici, nu trebuie să îi considerăm outsideri pe lituanieni. Vă asigur că ne vom mişca bine în teren. Nu trebuie să aşteptaţi de la cuplul Săpunaru-Contra să joace la fel de bine cum o făcea cuplul Contra-Florentin Petre, care era mai omogen. Eu nu am mai jucat mijlocaş dreapta de mult timp”, a declarat Contra, care a adăugat că golgeterul Adrian Mutu, indisponibil pentru acest joc din cauza unei accidentări, le-a transmis baftă prin el tricolorilor.


Ce Tineret / Bosnia – Romănia: “Să nu stricăm o muncă de doi ani”

Echipa naţională U21 se află înaintea ultimelor două jocuri din preliminariile pentru turneul final al CE, care se va desfăşura anul viitor în Suedia. Momentan, trupa pregătită de Emil Săndoi ocupă poziţia secundă în grupa a 10-a, după Ţara Galilor, dar cu un meci mai puţin disputat.


DIFICIL. Tehnicianul tricolorilor mici consideră că partida cu Bosnia din această seară, care se va desfăşura la Sarajevo de la ora 18:00 (Sport.ro, în direct), trebuie tratată cu mare atenţie pentru a se evita vreo surpriză neplăcută. “Trei puncte ar fi perfecte, la ultimul joc, miercurea viitoare, acasă, cu Ţara Galilor, nemaiavînd nevoie decît de un rezultat de egalitate pentru a cîştiga grupa. Trebuie să fim însă precauţi, este un joc foarte dificil, Bosnia a pus mari probleme tuturor adversarilor, în ciuda faptului că are cinci înfrîngeri. Ne-am pregătit bine şi sperăm să nu stricăm la final o muncă de doi ani”, a declarat Emil Săndoi. La rîndul său, unul din oamenii de bază, portarul Tătăruşanu, a precizat: “Partidă grea, bosniacii sînt arţăgoşi, mai ales că joacă doar pentru orgoliu, nemaicontînd în lupta pentru calificare. Doar victoria ne interesează”.


AMBIŢII. Actuala reprezentativă de tineret are ambiţia de a scăpa de coşmarul ultimelor necalificări la un turneu final la această categorie de vîrstă, ultima participare fiind în 1998, cînd gazdă a fost chiar România. Atunci, campania a fost condusă de actualul selecţioner al echipei naţionale, Victor Piţurcă. “A fost bine pînă acum, dar trebuie să terminăm grupa la fel de bine”, a declarat mijlocaşul Adrian Ropotan. Pentru baraj se califică ocupantele primului loc din cele 10 grupe, plus alte 4 de pe poziţia secundă, cu cel mai bun punctaj. ECHIPA PROBABILĂ: Tătăruşanu – Ninu, Tudose, Mardare, Sepsi – Tănase, Ropotan, Chiacu, Keşeru – Torje, B. Stancu.
  • Daniel Stan


Presiune

“Mă tem puţin de momentele de relaxare după turneul final. S-a demonstrat că o echipă are astfel de momente. După meciuri cu echipe mari, precum Italia, Franţa şi Olanda, te întorci şi joci cu Lituania, şi nu poţi fi la fel de concentrat. Vreau ca toţi cei 11 jucători să fie atacanţi, să creeze presiune”
Victor Piţurcă


FRF acuză Steaua pentru accidentarea lui Bănel Nicoliţă

Federaţia acuză staff-ul medical al Stelei pentru că a tratat cu superficialitate accidentarea suferită de Bănel Nicoliţă în partida cu Galatasaray. “Din cauza tratării superficiale şi a faptului că, nerefăcut, a jucat în meciul cu Pandurii, accidentarea s-a acutizat”, se arată pe site-ul FRF.

×
Subiecte în articol: sport lituania bănel nicoliţă