x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMANIA - NIGERIA / Revenire in Ghencea

ROMANIA - NIGERIA / Revenire in Ghencea

de Sorin Anghel    |    15 Noi 2005   •   00:00
ROMANIA  -  NIGERIA / Revenire in Ghencea

Reprezentativa Romaniei va juca maine pentru a doua oara in istorie cu selectionata Nigeriei. In 1994, "Generatia de aur" a invins cu 2-0, intr-un amical, gratie golurilor lui Ilie Dumitrescu si Dan Petrescu. Pusa sub semnul intrebarii in ultimele doua saptamani, partida amicala cu Nigeria se va disputa totusi maine, de la ora 17:00, la Bucuresti.

INCERTITUDINE. Initial, FRF intentiona ca maine sa sustina un meci de verificare contra puternicei reprezentative a Argentinei, dar tratativele s-au blocat din cauza pretentiilor financiare ale sud-americanilor, cifrate la aproximativ 800.000 de dolari. In aceste conditii, serviciul in-ternational al FRF, condus inca de Cristian Bivolaru, a izbutit sa ajunga la un acord cu federatia de specialitate din Nigeria. Dupa numai cateva zile insa, presa nigeriana a anuntat caderea intelegerii, citand oficiali ai propriei federatii, care sustineau ca "vulturii" nu pot juca miercuri la Bucuresti contra Romaniei, iar apoi, sambata, pe teren propriu, contra Coastei de Fildes. Amenintati de FRF cu o plangere la FIFA ca se vor prezenta la Bucuresti. La revenirea din Franta, dupa meciul cu Cöte d’Ivoire, presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat: "Am facut toate demersurile sa putem pune la dispozitia echipei nationale cele doua meciuri de care a avut nevoie. Nu tot timpul gasesti adversarii cei mai doriti".

DOAR 14.700 DE BILETE
Partida de maine se va disputa de la ora 17:00, pe Stadionul "Ghencea", aceasta arena fiind preferata celei din Cotroceni in pofida faptului ca starea gazonului este net inferioara. Altadata locul obisnuit pentru meciurile primei reprezentative, Ghencea revine in circuitul nationalei dupa 3 ani si 34 de zile, ultima partida disputata aici fiind cea cu Norvegia, scor 0-1, in preliminariile CE 2004. FRF a stabilit ieri preturile biletelor, acestea costand 7 lei la peluze, 15 lei la tribuna a II-a si tribuna I si 50 de lei la tribuna 0. La vanzare vor fi puse doar 14.700 de bilete, de maine dimineata, incepand cu ora 10:00, la casele stadionului din Ghencea. Fata de lotul avut la dispozitie sambata in Franta, la meciul cu Coasta de Fildes, Victor Piturca a renuntat la clujenii Dorinel Munteanu si Cosmin Tilinca, primul menajat, iar cel de-al doilea accidentat. In schimb, Cristi Chivu a ramas in lot.

VIN IN ZIUA MECIULUI
Cu toate ca au confirmat prezenta la Bucuresti pentru meciul de maine seara, africanii nu s-au aratat prea darnici in schimbul de informatii facut cu oficialii FRF. "Din ceea ce stim acum, se pare ca vor sosi in Romania de-abia miercuri dimineata, pentru ca au multe formalitati de indeplinit, legate de obtinerea vizelor de intrare si a biletelor de avion. In ceea ce ne priveste, noi le vom asigura cazarea dupa partida, precum si transportul local", a spus ieri secretarul general al FRF pe probleme internationale, Cristian Bivolaru. Africanii au trimis la Bucuresti si o lista cu lotul pe care-l vor deplasa in Romania, din care nu lipsesc veteranul Nwankwo Kanu (West Bromwich), atacantul Peter Odemwingie (Lille) si Julius Aghahowa (Sahtior Donetk), desi este posibil sa apara modificari ulterioare. Tricolorii efectueaza azi, de la 11:30, la Mogosoaia, ultimul antrenament dinaintea meciului.

×
Subiecte în articol: sport