x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ross Brawn a cumpărat Honda pentru o liră sterlină

Ross Brawn a cumpărat Honda pentru o liră sterlină

11 Apr 2009   •   00:00
Ross Brawn a cumpărat Honda pentru o liră sterlină

Honda a vândut echipa de Formula 1 lui Ross Brawn pentru o liră sterlină, pentru a asigura supravieţuirea echipei, potrivit unui fost oficial al constructorului japonez.

"De la retragerea noastră (în decembrie- n.r.), era prioritatea noastră să vindem echipa cu condiţia să continua activitatea în F1", a declarat oficialul publicaţiei Yomiuri Shimbun, citată de Agerpres. "Preţul nu era o problemă. Nu puteam vinde echipa partenerilor noştri care se gândiseră să o dezmembreze şi să îi vândă activele pe bucăţi. De asemenea, trebuia să protejăm slujbele a sute de oameni şi cred că a fost luată decizia bună".

Un purtător de cuvânt al constructorului japonez a refuzat să ofere detaliile financiare ale tranzacţiei. Honda se pare că a cheltuit 136 milioane de lire pe sezon în F1.

Profitul echipei era estimat la 544 milioane de lire pentru anul fiscal ce s-a încheiat pe 31 martie, în scădere cu 87% faţă de anul precedent.

Echipa lui Brawn, cu motor Mercedes a câştigat primele două Grand Prix ale sezonului prin Jenson Button, în Australia şi Malaezia. Coechiperul Rubens Barrichello aterminat pe doi la Melbourne. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport