x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Invitatie in Noua Zeelanda

Rugby - Invitatie in Noua Zeelanda

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Sep 2006   •   00:00
Rugby - Invitatie in Noua Zeelanda

Invitatie-surpriza pentru nationala de rugby a Romaniei. Desi nu se mai numara printre fortele rugby-ului mondial, "stejarii" au primit o propunere privind efectuarea unui turneu in Noua Zeelanda.

MAGULITI. "Este o mare onoare pentru noi faptul ca o astfel de putere rugbystica ne-a invitat la ea acasa. O problema ar putea fi insa ca in acea perioada este in plina disputare campionatul Frantei, si asta ar insemna ca ar trebui sa ne prezentam acolo fara cei mai buni jucatori", a declarat ieri presedintele FRR, George Straton. Turneul din Noua Zeelanda ar fi pentru reprezentativa Romaniei cel mai important stagiu de pregatire din ultimii ani. Cu prima echipa a "All Blacks" am jucat ultima oara in 2000, atunci cand 20.000 de oameni au asistat la Bucuresti la o victorie categorica a acestora, scor 82-9.

Reprezentativa Romaniei a evoluat pentru prima data contra Noii Zeelande in 1981, la Bucuresti, in randurile "stejarilor" numarandu-se Ion Constantin, Adrian Lungu, Dumitru Alexandru, Mircea Paraschiv, Mircea Munteanu, Enciu Stoica, Marin Ionescu si Florica Murariu in componenta. Disputata pe fostul stadion "23 August", partida s-a incheiat cu o victorie la limita a neozeelandezilor, scor 14-6, in tribune aflandu-se 30.000 de oameni. Pentru noi au inscris Ion Constantin, din lovitura de penalizare, si Dumitru Alexandru, din drop-gol. Aceasta prima intalnire a fost totodata si cea mai echilibrata, lipsind putin ca nationala Romaniei sa nu produca unul dintre cele mai importante rezultate din istoria sa. (Ovidiu Ciutescu)

×
Subiecte în articol: sport