x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Mai sunt două zile pănă la Cupa Mondială - "Stejarii" trag tare

Rugby - Mai sunt două zile pănă la Cupa Mondială - "Stejarii" trag tare

de Vlad Ionescu    |    05 Sep 2007   •   00:00
Rugby - Mai sunt două zile pănă la Cupa Mondială - "Stejarii" trag tare

După cantonamentul de la Bagnerres de Bigoire, de azi componenţii naţionalei Romăniei şi-au mutat cartierul general la Agen. Meciul de debut, cu Italia, este programat la 12 septembrie.

După cantonamentul de la Bagnerres de Bigoire, de azi componenţii naţionalei Romăniei şi-au mutat cartierul general la Agen. Meciul de debut, cu Italia, este programat la 12 septembrie.

Managerul general Roger Antonin şi-a dus băieţii in Franţa incă de la 20 august. Ei au participat mai intăi la un stagiu la altitudine, in staţiunea La Mongine din Pirinei, unde accentul s-a pus in special pe pregătirea fizică, din care nu au lipsit antrenamentele de tip comando, marşurile prin pădure şi mountainbike. La Bagnerres de Bigoire, "stejarii" au avut parte de şedinţe de pregătire specifice, combinate cu exerciţii de motricitate şi talazoterapie. Ritmul de unul sau două antrenamente pe zi va fi menţinut şi la Agen, unde echipa va rămăne pănă la 11 septembrie, cănd va pleca la Marsilia, pentru meciul cu Italia de a doua zi. Cele două echipe fac parte din grupa C, alături de Noua Zeelandă, Scoţia şi Portugalia. In condiţiile in care tricolorii şi-au propus să se claseze pe locul 3 in grupă, victoria in faţa Italiei devine obligatorie. Dacă obiectivul va fi indeplinit, echipa va fi premiată cu 300.000 de euro, o sumă-record pentru rugby-ul romănesc.

ANIVERSARE. Ieri, in cantonamentul romănilor a fost prilej de sărbătoare. Antrenorul Daniel Santamans a implinit 48 de ani, el primind din partea echipei un tort uriaş. Azi, un alt tricolor işi serbează ziua de naştere, Cătălin Fercu, care implineşte 21 de ani.

Â

Tradiţie

La meciul de deschidere, dintre Franţa şi Argentina, care va avea loc vineri, la Paris, se va folosi un fluier vechi de peste o sută de ani. Este vorba despre un fluier cu care s-au arbitrat meciurile din turneul pe care Noua Zeelandă l-a intreprins in Marea Britanie in 1905 şi care, ulterior, a fost folosit la toate Olimpiadele şi Campionatele Mondiale de pănă acum. Obiectul e păstrat in Muzeul Rugby-ului din Noua Zeelandă. Şi moneda cu care va fi trasă la sorţi echipa care va avea lovitura de incepere are o istorie aparte. Ea a fost folosită in 1925 la un meci Anglia - Noua Zeelandă şi a fost imprumutată de la un spectator, pentru că arbitrul nu avea bani in buzunar.

×
Subiecte în articol: sport