x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rugby - Victorie de moral

Rugby - Victorie de moral

de Vlad Ionescu    |    12 Iun 2007   •   00:00

Selecţionata ţării noastre a obţinut primul succes in turneul de la Bucureşti, reuşind să mai atenueze amărăciunea infrăngerii la scor suferită in prima etapă.

Romănia - Italia 19-8, in IRB Nation Cup

Selecţionata ţării noastre a obţinut primul succes in turneul de la Bucureşti, reuşind să mai atenueze amărăciunea infrăngerii la scor suferită in prima etapă.


După duşul rece administrat de sud-africanii de la Emerging Springboks, care ne-au bătut cu 61-7, "stejarii" s-au reabilitat in faţa propriilor suporteri, izbutind să invingă selecţionata secundă a Italiei cu scorul de 19-8. Tricolorii au punctat prin Fercu, Dumitraş - eseuri, şi Calafeteanu - trei lovituri de pedeapsă.

ATITUDINE. "Am jucat cu o echipă de nivelul nostru. Dacă pierdeam insemna că fiecare dintre noi nu are nici o valoare. Acum avem un moral bun. Atuul nostru astăzi a fost jocul colectiv", a declarat căpitanul echipei, Marius Tincu, care a adăugat că meciul cu Italia de la Cupa Mondială va fi mult mai greu, deoarece peninsularii vor veni cu prima echipă, iar miza va fi mult mai mare. Prezent la meci, Octavian Morariu, preşedintele COSR, a remarcat atitudinea jucătorilor, schimbată in bine faţă de primul meci, dar a apreciat că echipa nu este incă pregătită pentru Cupa Mondială, mai avănd nevoie să progreseze la capitolul viteză de joc. In celelalte meciuri s-au inregistrat rezultatele: Argentina A - Namibia 47-13, Emerging Springboks - Georgia 24-7.

In clasament conduc Emerging Springboks şi Argentina A cu căte nouă puncte, urmate de Georgia şi Romănia cu patru puncte, Italia A cu un punct şi Namibia cu 0 puncte. Ultima etapă programează sămbătă, 16 iunie, partidele: Italia A - Georgia, Romănia - Namibia şi Emerging Springboks - Argentina A.

×
Subiecte în articol: sport