x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a inaugurat noua casa a fotbalului

S-a inaugurat noua casa a fotbalului

27 Sep 2005   •   00:00
S-a inaugurat noua casa a fotbalului

In prezenta lumii bune a fotbalului romanesc, ieri, la Mogosoaia, s-a inaugurat Centrul National de pregatire si Academia de Fotbal. La eveniment au participat Michel Platini, membru in Comitetul Executiv al FIFA si al UEFA, vicepresedinte al Biroului "FIFA Goal", si Andreas Kuhn, directorul departamentului "Programe de asistenta" al UEFA. Constructia stabilimentului a fost proiectata de arhitectul Mac Popescu, presedintele clubului Sportul Studentesc, si a fost finantata din bani de la UEFA si de la FIFA. Aici se vor pregati toate loturile nationale de fotbal ale Romaniei, inclusiv cele de juniori si de fete, dar se va incerca si formarea unor generatii de tineri, aidoma celor de dinainte de 1990, cand exista scoala de fotbal Luceafarul.

ORIGINAL. Dupa ce actualul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a multumit tuturor, l-a invitat pe marele Platini sa traga la o poarta imaginara, care reprezenta tocmai intrarea in cladire, acoperita cu o hartie imensa pe care era inscriptionata o poarta de fotbal. Acesta, la randul sau, i-a invitat alaturi de el, in incercarea sa, pe Gica Hagi si Gica Popescu, prezenti si ei la inaugurare.

STRUCTURA. Pregatirea meciului cu Finlanda din octombrie urmeaza sa se faca la Mogosoaia. "E bine cand lasi ceva in urma ta", a spus Mircea Sandu. Hotelul Centrului National Mogosoaia are 56 de camere, dintre care 12 single, una pentru administratie, 38 duble si cinci pentru Luceafarul. La subsol exista o sala de fitness, doua saune, doua jacuzzi, un bazin de recuperare si un cabinet medical. La parter se afla receptia, o sala de intruniri, restaurantul si bucataria. Primele doua etaje au cate o sala de sedinte. Costurile bazei se ridica la 3,8 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport