x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a nascut EuroPoli!

S-a nascut EuroPoli!

de Delia Gomoescu    |    05 Aug 2005   •   00:00
S-a nascut EuroPoli!

Echipa de pe Bega a jucat de la egal la egal cu vedetele campioanei Italiei. Insusi antrenorul Fabio Capello a recunoscut ca romanii le-au creat mari probleme torinezilor.

Poli Timisoara este pregatita pentru startul campionatului. Nu este concluzia antrenorului Cosmin Olaroiu, ci a lui Fabio Capello. Dupa meciul amical de miercuri seara, incheiat la egalitate, 2-2, tehnicianul lui Juventus crede ca echipa de pe Bega poate aborda fara frica partidele oficiale, in timp ce elevii sai mai au mult de munca.

LAUDE. "Poli a jucat un amical de prestigiu, important in istoria ei. Echipele din Romania joaca un fotbal bun. Au jucatori de un nivel bun. Am intalnit o echipa bine organizata, care ne-a creat probleme mai ales prin viteza atacantilor, in conditiile in care noi suntem inca in pregatiri. Ei sunt deja gata pentru campionat, noi mai avem de lucru", a spus Capello. In partida de la Timisoara, Gigel Coman a deschis scorul pentru Poli in minutul 22, Adi Mutu a egalat (’47), iar Ibrahimovici a adus-o pe Juve in avantaj din penalty (’49). In ultimele secunde, Paleacu a stabilit scorul final, 2-2, tot din lovitura de pedeapsa.

CRITICI. Cotidianul italian Gazzetta dello Sport considera ca jocul "bianconerilor" nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. "Fara Del Piero si Trezeguet, dar in rest cu toti titularii, Juve nu numai ca nu a stralucit, dar, ceea ce ingrijoreaza, si-a aratat limitele in defensiva. Romanii au fost mai bine pregatiti fizic si mai ales au vrut sa faca o figura frumoasa in fata unui adversar de prim rang", a notat prestigiosul ziar italian.

ONORABIL
Cosmin Olaroiu era bucuros pentru ca Poli nu s-a facut de ras. "A fost o sarbatoare pentru oras. Multumim celor de la Juventus pentru ca au acceptat sa joace cu noi. Am incercat sa tinem pasul, sa nu ne facem de ras si cred ca am reusit", a spus antrenorul banatenilor. La randul sau, Gigel Bucur crede ca Poli a demonstrat ca este o adevarata echipa. "A fost un meci foarte important impotriva unei formatii de top. Am demonstrat ca avem echipa si nu cred ca ne-am facut de ras. Cu putina sansa cred ca puteam castiga", a completat Bucur. Inaintea partidei, lotul timisorenilor pentru sezonul 2005-2006 a fost prezentat suporterilor. Cel mai aplaudat a fost capitanul Viorel Moldovan, care a intrat pe gazon insotit de cei doi copii ai sai. In tribune au fost 30.000 de spectatori.

MUTU, BUCUROS DE EGAL
Desi Juventus nu a castigat, Adrian Mutu a fost multumit de rezultat. "Eu incerc sa imi fac datoria la echipa la care joc, dar acum ma bucur ca s-a terminat egal. Multumesc publicului minunat din Timisoara", a spus atacantul roman, care a jucat pana in minutul 61, parasind terenul in ovatiile publicului timisorean. Antrenorul Fabio Capello crede ca "Briliantul" munceste bine, dar inca nu este in varf de forma. "Mutu trebuie sa lucreze ca toti ceilalti, este loc pentru toata lumea. Campionatul este foarte lung si e nevoie de rabdare. Nu e nici o indoiala ca este un jucator bun. S-a miscat bine si munceste foarte mult, dar nu are vivacitatea necesara, fiind in perioada de pregatire", a spus Capello.

×
Subiecte în articol: sport