x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-au întors neînvinşi

S-au întors neînvinşi

de Marius Mihalcea    |    16 Iul 2008   •   00:00
S-au întors neînvinşi

RAPID  ●  "Pitbull" a acceptat să vină în Giuleşti
În ultimul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire din Elveţia, de la Anzere, giuleştenii au învins cu 1-0 pe Beitar Ierusalim, campioana Israelului.



RAPID  ●  "Pitbull" a acceptat să vină în Giuleşti
În ultimul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire din Elveţia, de la Anzere, giuleştenii au învins cu 1-0 pe Beitar Ierusalim, campioana Israelului.

În celelalte trei partide amicale disputate în cantonamentul din Elveţia, giuleştenii au mai bifat un succes (2-0 cu Neuchatel Xamax) şi două remize (1-1 cu FC Sion şi cu Partizan Belgrad). "Vişiniii" au revenit ieri în ţară, iar sîmbătă, pe Stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu, îşi vor prezenta noile achiziţii într-un meci contra campioanei Franţei, Olympique Lyon.

CONCLUZII. La revenirea din cantonament, antrenorul grupării de lîngă Podul Grant, Jose Peseiro, a vorbit despre starea echipei sale, cu mai puţin de două săptămîni pînă la startul Ligii 1: "Stagiul de pregătire mă face să fiu fericit, am îmbunătăţit organizarea, stilul de joc, am putut să-mi pun ideile în practică. Totodată, am testat noi poziţii în teren ale jucătorilor, pe Bozovici, pe Păun, dar şi pe alţii folosindu-i pe mai multe posturi". Joao Paulo Andrade, care a venit la Rapid în contul transferului lui Săpunaru la FC Porto, s-a declarat mai mult decît mulţumit de faptul că a ajuns în Giuleşti: "Am fost fericit să plec de la Porto, unde jucam destul de puţin. Mă voi întoarce acolo peste un an, cînd îmi va expira împrumutul. La noul meu club mă simt foarte bine, am găsit aici un grup sociabil". Ştefan Mardare, adus în această vară de la FC Vaslui, a afirmat: "Mă simt foarte bine la Rapid. Ne înţelegem foarte bine cu toţii, români şi străini, şi, chiar dacă nu vorbim aceeaşi limbă, avem un numitor comun: performanţa". Altfel, potrivit ediţiei de ieri a cotidianului portughez O Jogo, atacantul brazilian Claudio "Pitbull" Mejolaro, care ar fi trebuit să vină în cantonamentul din Elveţia al Rapidului în schimbul plecării lui Săpunaru la Porto, însă a refuzat acest lucru, va ajunge şi el în România în cel mai scurt timp. "Claudio «Pitbull» a acceptat să meargă la Rapid Bucureşti. Deşi a avut oferte de la mai multe cluburi portugheze şi de la AS Monaco, acesta a fost convins de oficialii lui FC Porto să se ducă la Rapid", a notat publicaţia lusitană.


INTERES
"S-ar putea să mai vină un jucător, doi, printre care şi «Pitbull». În momentul în care conducerea mi-a zis că Porto este interesată de Săpunaru, am spus că vreau doi jucători la schimb. Unul dintre ei este «Pitbull», eu l-am cerut la Rapid, pentru că este un jucător foarte bun, cu viteză de reacţie mare".

APRECIERE
"Probabil că Săpunaru va fi în scurt timp noul fundaş dreapta al naţionalei României. Este un jucător foarte bun, dar nu mă pot declara nemulţumit de faptul că a plecat la Porto, pentru că fotbalul din ziua de azi este o afacere, nu putem nega asta. Am identificat însă soluţii pe flancul drept al apărării"


Jose Peseiro - antrenor Rapid

Debut

Fostul jucător al Rapidului, fundaşul dreapta Cristian Săpunaru (foto), s-a alăturat noilor săi colegi de la FC Porto începînd de luni dimineaţă, cînd a participat la prima şedinţă de pregătire sub comanda antrenorului Jesualdo Ferreira. "Sperăm că Săpunaru va fi un jucător important pentru club şi că va evolua precum Bosingwa. Adevărul este că nu l-am văzut niciodată jucînd, tot ce ştiam despre român era că se află în negocieri cu Porto", a declarat atacantul campioanei Portugaliei, Lisandro Lopez.

Săptămînă decisivă pentru Coman

Portarul Rapidului, Dani Coman, a spus la întoarcerea din cantonamentul din Elveţia că speră ca situaţia sa să se clarifice pînă la sfîrşitul acestei săptămîni. "Cu siguranţă voi avea o discuţie cu cei din conducerea administrativă a clubului în această săptămînă. Eu sper să se rezolve cît mai repede, fiindcă nu face bine nimănui această situaţie, nici mie, şi nici clubului. Din punctul meu de vedere n-a fost ultimul meu cantonament cu Rapid. Îmi doresc să rămîn cît mai mult în Giuleşti, deoarece aceasta este echipa mea de suflet. Aici am cunoscut cele mai mari satisfacţii." Coman a refuzat pînă acum toate ofertele de prelungire a contractului pe care i le-au făcut oficialii grupării feroviare.

×
Subiecte în articol: sport rapid porto