x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-o infaptui minunea?

S-o infaptui minunea?

de Delia Gomoescu    |    06 Sep 2005   •   00:00
S-o infaptui minunea?

Problemele de lot pe care le are selectionerul Karel Bruckner ne lasa sa visam ca echipa Cehiei s-ar putea incurca.

Pentru ca victoria tricolorilor din meciul de sambata sa reprezinte ceva mai mult decat "un nou inceput" ar fi nevoie nu de o minune, ci de mai multe. In afara unui succes al elevilor lui Piturca la 8 octombrie, in Finlanda, Cehia trebuie sa piarda 5 puncte in partidele pe care le mai au de disputat: cu Armenia si cu Olanda acasa, si cu Finlanda in deplasare.

DELICAT. Sansele ca baietii lui Karel Bruckner sa se impiedice maine, la Olomouc, in fata armenilor, se vad deocamdata la microscop. Chiar si asa, exista o raza de speranta. Alimentata si de problemele de lot pe care le au cehii. Ultimul pe lista indisponibililor este portarul Petr Cech. Goalkeeper-ul lui Chelsea a acuzat dureri la umar dupa meciul de la Constanta, iar Petr Krejici, medicul nationalei cehe, i-a permis fotbalistului sa plece la Londra. "Daca am fi jucat cu Olanda, nu cu Armenia, era mai rau. Suntem intr-o situatie delicata, pe care nu-mi amintesc sa o mai fi intalnit in cei 10 ani de cand lucrez la echipa nationala", a spus Krejici.

INCERTI. Nici Marek Jankulovski, accidentat la glezna, nu va evolua impotriva Armeniei. In plus, examenele medicale au dezvaluit ca si Tomas Rosicky are nevoie de un tratament mai indelungat, astfel ca prezenta sa in intalnirea de maine este incerta, la fel ca si aceea lui Jan Polak. In schimb, capitanul Tomas Galasek a revenit la antrenamente si pare apt de joc.

OLANDEZII NE MULTUMESC
Presa olandeza a multumit Romaniei pentru victoria din meciul cu Cehia, care a ajutat "portocala" lui Marco van Basten, invingatoare cu 1-0 in Armenia, sa-si consolideze pozitia de lider in clasament. "Datorita lui Mutu, diferenta dintre Olanda si Cehia a crescut la patru puncte. Sansele Romaniei raman mici, fiindca cehii au doua partide in minus", scrie Voetbal International. La randul sau, De Telegraaf considera ca Olanda, care maine intalneste Andorra, isi poate permite chiar sa si piarda in fata Cehiei, in octombrie, fara sa-si puna in pericol sansele de a se califica de pe primul loc.

SANSE 1%
Directorul tehnic al Rapidului, Mihai Stoica (foto) "secundul" lui Mihai Stoichita pe vremea cand acesta antrena reprezentativa Armeniei crede ca romanii isi fac iluzii atunci cand spera ca echipa Cehiei sa faca un pas gresit miercuri. "Armenii isi vor apara corect sansele, dar vor ceda la mingile inalte. Nu cred ca vor putea sa il anihileze pe Koller, asa ca eu cred ca au sanse doar 1% sa scoata macar un egal. Si cu Olanda s-au aparat mult, dar ei nu au fost in stare sa treaca de jumatatea terenului. Au fost dominati clar, iar diferenta de pa tabela de marcaj este mica, in comparatie cu ceea ce a fost pe teren. Jucatorii care evolueaza acum pentru Armenia sunt cu totul altii decat cei pe care i-am avut noi la dispozitie. Liderul echipei este Edgar Manucharian, un tanar de 17 ani. Din pacate, el doar se pregateste cu Ajax, pentru ca nu a ajuns la un nivel care sa-i permita sa joace in prima formatie", a zis Mihai Stoica. (Sorin Anghel)
×
Subiecte în articol: sport