x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S.O.S. pentru "squadra azzura": Trapattoni este imbatranit

S.O.S. pentru "squadra azzura": Trapattoni este imbatranit

16 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Saptamana trecuta am acordat un interviu postului de televiziune ZDF, unde, printre altele, am spus ca favoritele mele la Euro sunt Franta, asa cum am specificat si in materialul de ieri, dar si Italia. Ei bine, italienii, in primul lor meci, s-au adaugat dezamagirilor mele de pana acum! Chiar daca pot acuza caldura, asta nu tine. Danemarca a jucat pe aceeasi caldura si ei ar fi cei mai indreptatiti sa sustina acest aspect, intrucat nordici fiind, nu sunt obisnuiti cu asemenea temperaturi. Nu vreau sa se interpreteze altceva, dar am avut impresia ca italienii ori n-au vrut sa joace, aluzie la conflictele cu Trapattoni, ori atat au putut.

O mare vina pentru jocul slab al Italiei il are insa Giovanni Trapattoni. A fost un mare antrenor, dar, in acest moment, este imbatranit! A ales un sistem total aiurea, cu mingi lungi pe singurul varf, Vieri, un fotbalist care a lipsit in ultimele sase etape din campionat. Asta in loc sa forteze la firul ierbii, pe Del Piero si pe Totti, jucatori tehnici si periculosi atunci cand au mingea la picior. Chiar daca ma doare sa o spun, Italia merita sa piarda. Mai corect spus, Danemarca merita sa castige. A etalat un joc modern, in viteza, cu pase din prima, au avut si ocazii, dar, sa admitem ca scorul final a fost echitabil.

Cine nu a vazut al doilea meci al Grupei a III-a si ar fi auzit scorul final ar fi crezut ca Bulgaria nu a fost pe teren. Fals! Chiar daca au pierdut la scor, bulgarii mi-au placut. Au etalat un fotbal tehnic, dar, din pacate pentru ei, doar pana la marginea careului. Aici se bloca totul. "Nemtii" Petrov si Berbatov s-au miscat destul de bine in ofensiva, dar marea greseala a bulgarilor a fost ca pe spate au jucat in linie, fundasii fiind imobili, lenti si depasiti de situatie. Iar suedezii au profitat din plin. Este adevarat, ratarea bulgarilor la 1-0 si contraatacul imediat din care s-a facut 2-0 a scris istoria meciului.

Nu pot incheia fara sa spun cateva cuvinte despre vedetele suedezilor. Ibrahimovici, pe care l-am urmarit atent si la Ajax, este un superjucator si nu prea am mai vazut pana acum un atacant care, la inaltimea lui, sa posede atata tehnica. Cat despre Larsson, coechipierii lui au facut cea mai buna treaba cand l-au rugat sa nu se retraga de la echipa nationala. Se pot felicita pentru asta!

×
Subiecte în articol: sport