x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Săgeţi spre Mutu şi Cristea

Săgeţi spre Mutu şi Cristea

de Mihai Igirosanu    |    10 Noi 2009   •   00:00
Săgeţi spre Mutu şi Cristea
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Selecţionerul Răzvan Lucescu a susţinut ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia a ţinut să lămurească situaţia renunţării temporare la Adrian Mutu şi la vedeta lui Dinamo, Adrian Cristea.



Echipa naţională s-a reunit ieri, la Casa Fotbalului, pentru meciul amical din Polonia, programat sâmbătă, de la ora 18:00, pe Stadionul Legia din Varşovia. Întrebat cum comentează reacţiile referitoare la neconvocările lui Adrian Mutu şi Adrian Cristea, antrenorul echipei naţionale s-a dezlănţuit: "Este de datoria mea să îl educ pe Mutu? Sunt cumva primul lui antrenor? Cristea câţi ani are? Trebuie să-i educ eu la vârsta asta? Aceşti oameni trebuie să ştie că sunt exemple pentru toţi, să se sacrifice pentru echipe şi să arunce vorbe frumoase, de încurajare, să-i ajute pe coechipieri să se integreze, nu să se comporte aşa cum au făcut-o. Numai prin echipă reuşeşti şi te poţi remarca, nu ai cum să fii la nivel înalt fără colectiv".

CALIFICARE LA CE 2012 SAU DEMISIE
Referitor la campania următoare de calificare, pentru CE 2012, Răzvan Lucescu a declarat: "Din ultimele cinci campanii, la una singură am obţinut calificarea. Dacă ne vom califica în 2012, este un lucru important. Dacă nu ne vom califica, nu va fi nici o dramă, iar cei care sunt puşi în postura de a conduce naţionala vor pleca. Chiar dacă mulţi nu-şi doresc acest lucru, ne vom duce la Europene!". În ciuda unei accidentări, atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, va fi apt pentru amicalul cu Polonia, dar selecţionerul Lucescu e îngrijorat din cauza lipsei sale de formă. "Marica a fost până acum un om de bază al echipei naţionale, e nevoie să existe un anumit nucleu pe care să se bazeze şi relaţiile de joc. Dacă Ciprian va continua să nu joace, atunci va fi, într-adevăr, o problemă. Sunt jucători care intră şi fac parte din vederile mele, viitorul va decide cine rămâne şi cine nu." De partea cealaltă, selecţionerul Poloniei, Franciszek Smuda, se confruntă cu câteva probleme, fiind nevoit să renunţe la doi jucători importanţi, atacantul Pawel Brozek şi fundaşul Arkadiusz Glowacki, ambii de la Wisla Cracovia.

×
Subiecte în articol: sport