x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sah/Nisipeanu-Topalov: "Sa muti bine!"

Sah/Nisipeanu-Topalov: "Sa muti bine!"

de Vicentiu Neagoe    |    07 Apr 2006   •   00:00
Sah/Nisipeanu-Topalov: "Sa muti bine!"

Cel mai important eveniment sahistic organizat vreodata in Romania a inceput ieri la Bucuresti sub Inaltul Patronaj al presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Meciul este gazduit de complexul Sofitel-World Trade Center. Pentru prima oara in istoria sahului, un campion mondial va intalni intr-o partida un campion european.

ONOARE. Prima dintre cele patru confruntari dintre campionul european en-titre, romanul Dieter Nisipeanu, si campionul mondial al momentului, bulgarul Veselin Topalov, a fost programata de la ora 14:30, iar prima mutare a fost facuta chiar de seful statului roman. "Sunt onorat ca Romania poate gazdui un asemenea eveniment de dimensiuni mondiale. Se vor ciocni doua inteligente recunoscute in lume. Recunosc ca am fost sfatuit sa mut pionul din fata Regelui doua patratele", a declarat Traian Basescu.

CONFRUNTARE. Intalnirea va consta in patru partide, cate una in fiecare zi, ultimul meci fiind duminica, 9 aprilie. Timpul de gandire pentru primele 40 de mutari ale fiecarui jucator este de doua ore, apoi o ora pentru urmatoarele 20 de mutari si un sfert de ora pentru terminarea partidei, cu adaos de 30 de secunde pentru fiecare mutare efectuata dupa mutarea 60. Dieter Nisipeanu a renuntat la apararea titlului european in aceasta perioada, in Turcia, pentru a nu rata aceasta confruntare istorica. "Am renuntat sa-mi apar titlul de campion european pentru acest meci cu Topalov, dar acel titlu l-am castigat deja", a explicat romanul.

×
Subiecte în articol: sport