x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sahtior Dontek - Luce nu mai are presedinte

Sahtior Dontek - Luce nu mai are presedinte

21 Apr 2005   •   00:00

Mircea Lucescu si romanii de la Sahtior Donetk au ramas fara sef. Patronul "minerilor", Rinat Ahmetov, cea mai bogata persoana din Ucraina, a parasit tara si aparent se afla in Spania, dupa ce principalul sau colaborator, Boris Kolesnikov, a fost arestat la inceputul lunii aprilie.

INVESTITOR. Ahmetov (stanga) a reusit vara trecuta sa-l convinga pe Lucescu sa vina la Sahtior
ZVONURI. Mass-media locale au vehiculat in ultimele zile zvonuri referitoare la plecarea lui Ahmetov, care s-ar fi deplasat mai intai la Moscova, iar de acolo in Spania. Se pare ca aceste informatii au fost confirmate de surse apropiate lui Ahmetov, din cadrul clubului Sahtior Donetk. La randul sau, Biroul de presa al gruparii ucrainene a recunoscut ca Ahmetov a plecat din tara, insa sustine ca acesta s-ar afla in "calatorie de afaceri". "Zvonurile potrivit carora conducerea clubului nu s-ar mai alfa in mainile presedintelui sunt total nefondate. Domnul Ahmetov comunica in permanenta prin telefon cu oficialii si cu antrenorul echipei. Totul functioneaza normal", se precizeaza intr-un comunicat al gruparii din Donetk.

MILIARDAR. Rinat Ahmetov, in varsta de 38 de ani, este cel mai bogat om din Ucraina, potrivit statisticilor realizate de revista americana Forbes, care a estimat ca averea sa s-ar ridica la 2,4 miliarde de dolari. In afara de clubul Sahtior, el mai prezideaza compania System Capital Management, care controleaza mai multe societati ucrainene importante. Potrivit presei de la Kiev, el ar fi finantat campania electorala a fostului premier Viktor Ianukovici, care a fost invins in alegerile prezidentiale din decembrie. Boris Kolesnikov, unul dintre principalii sai colaboratori, arestat la 6 aprilie la Kiev, este inculpat de abuz de putere si lansarea unor amenintari cu moartea. (Delia Gomoescu)

AMBITIILE LUI AHMETOV
Rinat Ahmetov vrea cu orice pret ca Sahtior sa devina echipa numarul unu in Ucraina si una dintre formatiile de top din Europa. De opt ani, de cand a preluat controlul asupra clubului din Donetk, el a investit peste 50 de milioane de lire sterline doar in transferul de jucatori. Ultima lovitura a dat-o in vara anului trecut, cand l-a adus pe banca tehnica pe Mircea Lucescu, cel care are sub comanda alti patru fotbalisti romani: Ciprian Marica, Razvan Rat, Cosmin Barcauan si Flavius Stoican. In prezent, Sahtior se afla pe primul loc in campionat, cu cinci puncte in plus fata de Dinamo Kiev si cu un meci mai putin disputat. De asemenea, "minerii" au jucat aseara, dupa inchiderea acestei editii, cu Dnepr Dnepropetrovsk, in semifinalele Cupei Ucrainei.

×
Subiecte în articol: sport şahtior ahmetov