x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SAHTIOR - RAPID 0-1 / Dulce si amar

SAHTIOR - RAPID 0-1 / Dulce si amar

de Sorin Anghel    |    25 Noi 2005   •   00:00
SAHTIOR  -  RAPID 0-1 / Dulce si amar

Echipa pregatita de Razvan Lucescu a invins la Donetk formatia pregatita de tatal sau, printr-un gol marcat tarziu, in minutul 87. Sahtior si Rapid au acum sanse mari sa se califice in "16-imile" Cupei UEFA.

Injunghiere pe la spate


Disputat sub apasarea isteriei legate de o eventuala remiza in familie, duelul dintre echipele tatalului, Mircea Lucescu si fiului sau, Razvan s-a incheiat cu un rezultat neasteptat.

Confruntarea care va ramane in analele fotbalului mondial, prin prezenta pe cele doua banci tehnice a lui Mircea si Razvan Lucescu, a debutat furtunos, apoi a trenat, pentru a se incheia socant. Nu atat pentru Sahtior si pentru Rapid, care se pot califica brat la brat, cat mai mult pentru pariorii atinsi de "virusul" remizei care a speriat majoritatea caselor de pariuri.

SURPRIZA. Trupa ucrainiano-braziliana a lui Mircea Lucescu a inceput mai bine, dar elevii lui Razvan Lucescu au echilibrat disputa spre finalul reprizei, care avea sa se incheie cu un 0-0 care nu mira pe nimeni. Impresia lasata de desfasurarea partii secunde a fost aceea ca meciul nu are cum sa se incheie decat cu remiza prevestita din toate colturile. Numai ca, atunci cand nimeni nu se mai astepta, parca miseleste, surprinzator, a picat golul marcat de Maldarasanu care a dat calculele peste cap, inclusiv pe cele ale oficialului de la UEFA, trimis special sa supravegheze corectitudinea ostilitatilor.

DULCE. Pentru Razvan Lucescu este o victorie care parafeaza, practic, calificarea, in timp ce pentru Mircea Lucescu este cea mai dulce infrangere. Doar a fost invins de fiul sau!

GRUPA G
  • PAOK Salonic - Stuttgart 1-2
    Karipidis (’48) / Ljuboja (’85, ’90-pen)
  • Sahtior Donetk - Rapid 0-1
    Maldarasanu (’87)
    Rennes a stat

    Clasament
  • 1. RAPID 2 2 0 0 3-0 6p
  • 2. Sahtior 3 2 0 1 3-1 6
  • 3. Stuttgart 3 2 0 1 4-3 6
  • 4. PAOK 2 0 0 2 1-3 0
  • 5. Rennes 2 0 0 2 0-4 0

    In urma celor doua partide disputate ieri in grupa G, lucrurile par a fi lamurite. Plasate in ordine, Rapid, Sahtior si VfB Stuttgart au cate sase puncte, in vreme ce PAOK Salonic si Rennes nu au nici unul. In aceste conditii, desi Sahtior si Stuttgart mai au doar un meci de disputat, cele trei formatii nu mai pot rata calificarea in "16-imile" competitiei.
  • STEAUA RAMANE LIDER
    Tot aseara, in grupa G, unde evolueaza Rapid si Sahtior, nemtii de la VfB Stuttgart s-au impus la Salonic, cu 2-1, in fata grecilor de la PAOK dupa un meci de infract. Cu cinci minute inainte de final, PAOK conducea cu 1-0 si avea avantaj numeric dupa eliminarea lui Meissner (’76). Numai ca atacantul oaspetilor, Daniel Ljuboja a reusit o dubla de senzatie, golul decisiv fiind marcat in ultimele secunde, dintr-un penalty care a adus si eliminarea nigerianului Udeze. In grupa Stelei, C, Sampdoria s-a impus la Goteborg, 3-1 in fata celor de la Halmstad, iar la Berlin, Hertha si Lens au incheiat nedecis: 0-0. Rezultatele convin ros-albastrilor, care au ramas lideri desi au acelasi numar de puncte, 4, la fel ca Sampdoria, Lens si Hertha. Dinamo a avut si ea zi de pauza, iar in grupa ei, F, detinatoarea trofeului, TSKA Moscova a castigat acasa, 2-1, in fata lui Levski Sofia, prin golurile reusite de Vagner Love (dreapta). Meciul Marseille - Heerenveen s-a disputat dupa inchiderea editiei.



    SAHTIOR - RAPID / Medic pentru Neli


    Editia I
    EMOTII. Neli Lucescu a trait la intensitate maxima meciul disputat aseara intre echipa sotului si cea a fiului sau
    Cea mai grea misiune pentru meciul de aseara a avut-o Neli Lucescu, sotia antrenorului de la Sahtior si mama tehnicianului din Giulesti.

    Speriat de tensiunea care o cuprinde pe sotia sa la meciurile lui Sahtior, antrenorul ucrainenilor s-a gandit sa angajeze un medic care sa o supravegheze pe Neli Lucescu.

    MOTIVATIE. "Isi face griji si pentru mine, si pentru Razvan. Oricum, nepotii sunt cel mai bun medic pentru ea. Indiferent de rezultat, nu poate fi bucuroasa in nici un caz, va suferi. As fi vrut sa nu fiu nevoit sa joc acest meci", a comentat Mircea Lucescu, care a precizat ca partida cu Rapid a starnit un interes deosebit, deoarece nu s-a mai intamplat niciodata in fotbalul mondial sa se confrunte, din postura de antrenori, tata si fiu.

    COMPARATIE. Seniorul familiei Lucescu crede ca cele doua echipe se aseamana foarte mult. "Fiecare poate sa-si anihileze adversarul. Cred ca Rapid este cea mai organizata echipa din Romania", a spus Mircea Lucescu. De partea cealalta, Razvan nu a fost preocupat de duelul cu tatal sau, considerand ca este doar un meci intre Sahtior si Rapid. "N-am avut timp sa ma gandesc la tatal meu. Am pregatit meciul nu ca pe unul impotriva unei formatii puternice", a adaugat Razvan Lucescu. Tehnicianul giulestenilor crede ca cel mai important joc va fi cel de joia viitoare, cu PAOK Salonic.

    SECULATII
    "Nu s-a pus nici un moment problema unui aranjament intre Sahtior si Rapid. Suntem profesionisti, jucam in Cupa UEFA si nu ne puteam permite sa facem o asemenea prostie. Suntem platiti sa jucam fotbal, nu teatru. Nu ma intereseaza ce speculatii se vor face dupa joc" - Razvan Rat, fundas Sahtior

    COPOS A CERUT RAZBUNARE
    Patronul Rapidului, George Copos (foto), declara ieri, inaintea plecarii spre Donetk, ca isi doreste o victorie a echipei giulestene in meciul cu Sahtior din grupele Cupei UEFA, pentru a se razbuna pe Mircea Lucescu, dupa ce tehnicianul si-a reziliat, in 2000, contractul cu FC Rapid si a plecat la Galatasaray. "Nu o sa am regrete daca il vom invinge pe Mircea. O victorie va fi razbunarea mea fata de el, pentru ca in 2000 a plecat la Galatasaray desi se afla inca sub contract cu noi. Mircea imi este foarte apropiat, dar vreau sa ma razbun pentru ca ne-a lasat atunci. Va fi care pe care, insa imi doresc foarte, foarte mult sa castigam, pentru ca sunt convins ca se poate", a spus Copos. Intrebat daca le-a promis jucatorilor giulesteni o prima speciala in cazul unei victorii, patronul gruparii de sub Podul Grant a raspuns: "Nu stiu daca se pune astfel problema". Copos a plecat spre Donetk cu o cursa charter, impreuna cu doi sponsori.

    PARIURI
    Casele de pariuri Gsb si Stanley au blocat ieri mizele pentru meciul de la Donetk, dupa ce miercuri agentia Astra procedase la fel. Wettpunkt a optat pentru modificarea cotelor de castig. Agentia de pariuri pe internet Gamebookers a reintrodus ieri in oferta meciul, dar a scazut cota la rezultat de egalitate de la 3,75 la 1,80, urcand-o apoi la 2,1. O victorie a Sahtiorului era cotata la 2,5, iar un succes al Rapidului avea o cota de 5,0. Gamebookers blocase meciul Sahtior - Rapid in cursul zilei de miercuri. Foarte multi pariori au mizat pe un rezultat de egalitate.
    ×