x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sancţiunile record dictate împotriva lui Gigi Becali sunt ilegale

Sancţiunile record dictate împotriva lui Gigi Becali sunt ilegale

26 Apr 2010   •   00:00

Comisia de Disciplină a LPF, care l-a amendat pe Gigi Becali cu 450.000 de lei şi suspendat pentru 18 luni, nu avea dreptul, conform protocolului semnat, la începutul sezonului, cu Federaţia Română de Fotbal, să ia astfel de hotărâri împotriva fostului oficial stelist, au declarat, pentru agenţia Mediafax, surse din FRF.

"În convenţia semnată între LPF şi FRF, la începutul sezonului, prin care comisiile care judecă speţele de la Liga I treceau în subordinea Ligii, la punctul 8.2, scrie că în cazul în care o persoană care nu deţine nici o funcţie în cadrul clubului, dar despre care se ştie că este un «apropiat» al unei grupări, este reclamată la Comisia de Disciplină, atunci aceasta va fi judecată doar de către Comisia de Disciplină a FRF. În competenţa Comisiei de Disciplină a LPF intră exclusiv judecarea cluburilor şi a oficialilor acestora. În concluzie, amenzile şi suspendările dictate de LPF împotriva lui Becali sunt nule!", susţin sursele citate.

Gigi Becali a declarat, în urmă cu două săptămâni, că în luna ianuarie a vândut către cumnatul său ultimele acţiuni pe care le deţinea la gruparea din Bulevardul Ghencea, la care nu mai ocupă nici o poziţie oficială. În replică, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a susţinut că membrii Comisiei de Disciplină a LPF au dreptul să îi suspende şi să îi amendeze chiar şi pe "apropiaţii" cluburilor.

Gigi Becali a fost sancţionat, săptămâna trecută, de către Comisia de Disciplină a LPF, cu 12 luni de suspendare şi 300.000 de lei penalitate financiară pentru jigniri repetate la adresa conducerii Ligii şi a membrilor comisiei din cadrul acesteia. În urmă cu două săptămâni, Becali fusese suspendat de aceeaşi Comisie pe o perioadă de şase luni şi a primit o amendă în valoare de 150.000 de lei, pentru declaraţii jignitoare la adresa managerului sportiv al lui Dinamo, Florin Prunea.

×
Subiecte în articol: redactie