x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Săptămâna patimilor

Săptămâna patimilor

de Mihai Igirosanu    |    26 Mai 2009   •   00:00
Săptămâna patimilor
Sursa foto: Mihai Şteţcu/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Victoria obţinută de Unirea Urziceni în faţa lui Dinamo, care i-a urcat pe ialomiţeni în poziţia de lider, a dinamitat finalul de sezon. Trei momente vor decide, pe parcursul acestei săptămâni, soarta titlului. Circul a fost pornit duminică seară de Marian Iancu.



Pe lângă euforia absolut normală adusă într-o echipă absolut admirabilă, succesul Unirii a dat startul scenariilor, speculaţiilor şi presiunilor, atât de specifice fotbalului nostru bolnav. Unul dintre momentele cheie se va produce mâine sau joi, atunci când TAS-ul va anunţa dacă bănăţenii îşi vor reprimi sau nu cele şase puncte. Cu acestea, Timişoara ar deveni lider, cu 67 de puncte, fiind urmată de Unirea (66) şi Dinamo (65). Fără cele şase puncte, Unirea rămâne pe primul loc, iar timişorenii, cu cele doar 61 de puncte, sunt, practic, ieşiţi din calcule.

CE ÎNCEARCĂ MARIAN IANCU
În timp ce jucătorii, antrenorii şi oficialii din Urziceni savurau trecerea pe primul loc, Marian Iancu, patronul următorului adversar al echipei lui Dan Petrescu, FC Timişoara, ieşea pe toate posturile de televiziune şi anunţa că Unirea va fi absorbită de Steaua şi echipa din Ghencea va evolua iar în Liga Campionilor. Dincolo de faptul că ideea lansată pare una menită să facă audienţă televiziunilor, e clar că Iancu încearcă să-i convingă pe fanii bănăţeni, recunoscuţi drept antidinamovişti înfocaţi, să nu fie împotriva propriei echipe la meciul de duminică seară, împotriva Unirii Urziceni.

De asemenea, luând în calcul o decizie nefavorabilă a TAS-ului, omul de afaceri încearcă să treacă în plan secund faptul că vina pentru pierderea celor şase puncte îi aparţine aproape în totalitate.


Dragomir: "Ar fi de bun augur"
Ideea absorbţiei Unirii de Steaua a fost confirmată duminică seară de Gigi Becali, ale cărui enormităţi, stupizenii şi "aroganţe" nu mai miră pe nimeni. Surprinzător, în joc a intrat şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir: "Dacă te iei după legi e foarte posibilă. Ei pot să vină după ce se termină campionatul şi zic că vor să se unească, iar Comitetul Federal ar aproba cererea fără nici un fel de probleme. Această fuziune ar fi de bun augur pentru fotbalul românesc", a declarat Dragomir.


Lupescu: "UEFA nu va aproba"
Cum era şi de aşteptat, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, l-a contrazis pe Dumitru Dragomir, cei doi aflându-se într-un conflict ce pare că va fi etern. "Nu ştiu dacă UEFA e de acord ca cineva care nu a dobândit un loc în Cupele Europene, chiar dacă se face o fuziune, să joace în Cupele Europene. Fuziune prin absorbţie, în sensul ăsta, eu înţeleg că o să dispară o echipă, iar cealaltă să preia totul, dar nu ştiu dacă acest lucru înseamnă că o să primească şi locul pe plan sportiv obţinut în campionat", a spus Lupescu.

×
Subiecte în articol: sport