x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sărbătoare doar cu fostele glorii

Sărbătoare doar cu fostele glorii

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    08 Iun 2010   •   00:00
Sărbătoare doar cu fostele glorii
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti (AISS) a organizat, duminică, într-un club din Regie, o petrecere prin care s-au celebrat 63 de ani de la înfiinţarea clubului din B-dul Ghencea.

La eveniment au fost prezenţi, pe lângă cei aproximativ 1.000 de fani, şi foste glorii ale grupării roş-albastre, Tudorel Stoica, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu, Marius Lăcătuş, Ilie Dumitrescu, campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, campionul european şi mondial Ştefan Birtalan, fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi, dar şi actualele echipe de handbal, baschet şi hochei ale clubului.

Prezentatorul serii a fost solistul trupei Bere Gratis, Mihai Georgescu, iar pe scenă, ovaţionaţi de întreaga asistenţă, au urcat, rând pe rând, toate numele intrate deja în legendă. Sărbătoarea roş-albastră n-a fost onorată de către nici un conducător actual şi de nici un jucător din lotul actual al echipei de fotbal. Marius Lăcătuş a plâns în momentul în care fanii au îngenuncheat în faţa lui şi i-au scandat numele minute în şir.
Fostul mijlocaş şi internaţional Ilie Dumitrescu a mărturisit că îi păstrează pe suporterii stelişti în inima lui. "Am trăit cele mai importante momente la Steaua. Am trecut prin toate etapele la acest club, de la juniori până la seniori şi mai mult, înainte să fiu junior aici, tata mă ducea la meciurile Stelei." "Mă bucur că am ocazia să mă întâlnesc şi cu foşti colegi. Cine a jucat la Steaua ştie ce înseamnă acest club. Steaua m-a format nu numai ca jucător, ci şi ca om. Steaua m-a hrănit, m-a şcolit, Steaua este o instituţie foarte frumoasă. Asta mai ales pe vremea când jucam eu", a declarat şi libero-ul legendar Miodrag Belodedici. Liber de contract, fostul fundaş al lui Ajax şi al Stelei George Ogăraru a fost prezent şi el la eveniment, izbucnind şi el în lacrimi când fanii îl rugau să revină în Ghencea.

Filantrop la proces
Aşa-zisul finanţator al echipei Steaua, George Becali, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti sentinţa prin care a fost obligat să plătească 150.000 de euro pentru aparatul medical pe care a anunţat că l-a donat Spitalului "Marie Currie". Curtea de Apel va relua dezbaterile în acest proces la 9 septembrie, după ce la 12 mai a amânat cauza pentru ca avocaţii firmei să studieze dosarul. Între timp, la 19 mai, firma de aparatură medicală a obţinut executarea silită a lui Gigi Becali, prin poprirea conturilor acestuia, pentru aparatul pe care l-a donat Spitalului de copii "Marie Currie". În 2008, conducerea spitalului a fost anunţată că Gigi Becali este dispus să facă o donaţie, în sensul
de a achiziţiona un aparat cu laser pentru ortopedie, cel mai performant din România, a cărui valoare era de 150.000 de euro. Conducerea unităţii medicale a comandat aparatul, care a şi fost livrat spitalului, însă Becali nu l-a achitat, astfel că societatea a solicitat poprirea conturilor finanţatorului.

×
Subiecte în articol: sport steaua aniversare