Rezultatul de egalitate, 29-29, obţinut pe teren propriu in faţa norvegiencelor de la Byasen nu a ştirbit cu nimic bucuria vălcenilor, spectatori şi jucătoare deopotrivă, care au trăit la intensitate maximă căştigarea celei de-a treia cupe europene din istoria clubului.
Rezultatul de egalitate, 29-29, obţinut pe teren propriu in faţa norvegiencelor de la Byasen nu a ştirbit cu nimic bucuria vălcenilor, spectatori şi jucătoare deopotrivă, care au trăit la intensitate maximă căştigarea celei de-a treia cupe europene din istoria clubului.
O sală in delir, focuri de artificii şi confeti au salutat triumful european al "galacticelor" lui Tadici. Jucătoarele au primit trofeul Cupei Cupelor chiar din măinile preşedintelui Traian Băsescu, au făcut turul de onoare pe acordul melodiei "We are the Champions", după care a urmat baia de şampanie. "Trăiesc o bucurie imensă. Astăzi avem suficient timp să sărbătorim alături de aceşti oameni minunaţi, dar de măine (n.r. - luni) ne intoarcem in sală, pentru că vin meciurile de baraj cu Suedia şi trebuie să ne calificăm la Europene", a declarat portarul Luminiţa Huţupan, una dintre cele mai bune jucătoare ale Oltchimului.
SENTIMENTAL. Antrenorul Gheorghe Tadici a mărturisit că problemele care au amănat inceperea meciului, cauzate de o cădere de tensiune, dar şi de condensul care a transformat suprafaţa de joc intr-un patinoar, i-au dat mari emoţii. "M-am temut că nu se va mai juca. In mod normal ar fi trebuit să căştigăm, dar am vrut să le dau tuturor fetelor şansa de a evolua intr-o finală europeană. Am judecat sentimental. Oricum, a fost un sezon excepţional şi nu ştiu cănd o altă echipă romănească va mai avea un asemenea parcurs", a spus tehnicianul. In ceea ce priveşte participarea in Liga Campionilor, Tadici a declarat: "Avem un nucleu de jucătoare care pot face faţă oricărei competiţii. S-a văzut insă că atunci cănd lipsesc una sau două dintre ele apar problemele. Va trebui să ne intărim pentru un parcurs căt mai lung in Ligă"
PETRECERE. După finală, cele două echipe au plecat la banchetul oficial, care a avut loc la Olăneşti, in fosta vilă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu. Imbrăcate elegant, jucătoarele au petrecut alături de oficiali pănă dincolo de miezul nopţii. Handbalistele norvegiene au vizitat vila, declarăndu-se impresionate de ceea ce au văzut.
Probleme
Interesul uriaş pe care acest meci l-a stărnit in răndul vălcenilor a demonstrat că Sala "Traian", cu cele 2.000 de locuri ale sale, este prea mică pentru o echipă de talia Oltchimului. Preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu, a mărturisit că niciodată nu s-a confruntat cu o asemenea cerere de bilete, in perspectiva participării in Liga Campionilor fiind nevoie de o arenă de 10.000-15.000 de locuri. De altfel, gazdele au profitat de prezenţa la meci a preşedintelui Traian Băsescu, căruia i-au solicitat sprijin pentru construirea unei săli mai mari. Problemele care au dus la amănarea inceperii partidei cu 25 de minute nu il ingrijorează insă pe oficialul vălcean, care este convins că Oltchim va primi organizarea Supercupei Europei. "Va trebui să achiziţionăm un generator de tensiune care să facă faţă tuturor solicitărilor. Voi avea o discuţie cu oficialii Federaţiei Europene de Handbal care au venit la meci, şi sper ca săptămăna viitoare să primim un răspuns pozitiv", a declarat Ioan Gavrilescu.
Amariei s-a răzbunat Carmen Amariei a fost cea mai bună jucătoare a returului finalei Ligii Campionilor, in care Slagelse a invins cu 32-24 pe Lada Togliatti (Rusia). Danezele au căştigat trofeul, deoarece in primul meci scorul a fost egal, 29-29. "Sunt foarte fericită. Este a doua oară cănd căştig Liga Campionilor şi e posibil ca asta să nu se mai intămple niciodată, a declarat Amariei, care a marcat opt goluri. Ea s-a răzbunat pentru umilinţa pe care a suferit-o in tur, cănd nu a putut juca, fiind reţinută de autorităţi, sub acuzaţia de falsificare a paşaportului. Carmen va evolua in următoarele două sezoane la "U" Jolidon Cluj, la care este legitimată şi sora sa, Anca | Eşec incredibil Fetele de la "U" Jolidon Cluj au eşuat in tentativa de a căştiga prima lor cupă europeană din istorie. In returul finalei Challenge Cup, ele au fost invinse, cu scorul de 30-21, de Naisa Niş, după ce in primul joc căştigaseră cu 32-23, trofeul revenind echipei sărbe, care a marcat mai multe goluri in deplasare. Clujencele au ratat astfel nu numai trofeul, ci şi prima de 20.000 de euro promisă de club, trebuind să se mulţumească doar cu jumătate din această sumă, căt au primit pentru calificarea in finală. In sezonul viitor al cupelor europene, Romănia va fi reprezentată de 12 echipe, 6 la feminin şi 6 la masculin. |