x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal în snooker! Higgins, suspendat pentru luare de mită!

Scandal în snooker! Higgins, suspendat pentru luare de mită!

03 Mai 2010   •   00:00
Scandal în snooker! Higgins, suspendat pentru luare de mită!

Scoţianul John Higgins, numărul unu mondial în snooker, a fost suspendat pe termen nelimitat şi nu va mai putea participa la concursurile organizare de Asociaţia Mondială Profesionistă de Snooker (WPBSA). Higgins a fost filmat în Ucraina, când ar fi acceptat 300.000 de euro în schimbul cedării unor frame-uri în partidele disputate în 2010.



Acuzaţiile de mită au apărut în publicaţia britanică News of the World. Ieri, cotidianul britanic a publicat un material în care John Higgins şi impresarul său Pat Mooney au fost de acord să primească bani pentru ca Higgins să cedeze voit câteva frame-uri. Jucătorul scoţian a căzut în capcana unui reporter sub acoperire al ziarului care le-a propus afacerea. Suma de 300.000 de euro ar fi fost primită pentru a pierde nişte frame-uri pe durata anului 2010, iar totul a fost înregistrat într-un material video, publicat de cotidianul britanic.

Conform publicaţiei engleze, citată de sport365.ro, clipul video a fost realizat în capitala Ucrainei, Kiev, şi se întinde pe durata a 10 minute, timp în care Higgins cere detalii despre încasarea sumei de 300.000 de euro pentru a fi acoperit de Fiscul englez.

Barry Hearn, preşedintele Asociaţiei Mondiale de Snooker a declarat că Pat Mooney a demisionat din această asociaţie, iar Higgins a fost suspendat pe baza probelor video, cu efect imediat pe termen nelimitat.

John Higgins a pierdut meciul din turul doi al Campionatului Mondial cu scorul de 13-11 în faţa lui Steve Davis, după un meci superb, presărat cu numeroase lovituri spectaculoase.

×
Subiecte în articol: sport