x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schimbare pe banca tehnică a naţionalei de rugby

Schimbare pe banca tehnică a naţionalei de rugby

17 Mai 2010   •   00:00

Antrenorul francez al echipei naţionale de rugby a României, Serge Lairle, a fost înlocuit de Romeo Gontineac şi Steve McDowell, după ce acesta nu a dat nici un răspuns propunerii de prelungire a contractului său, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

"Din motive financiare, FRR i-a propus antrenorului francez Serge Lairle diminuarea salariului, dar nu a primit vreun răspuns din partea acestuia. Având în vedere acest aspect, FRR a decis ca echipa naţională să fie condusă de cuplul tehnic Gontineac - McDowell", precizează sursa citată.

Astfel, Romeo Gontineac va fi antrenorul treisferturilor, în timp ce fostul campion mondial Steve McDowell se va ocupa de pregătirea pachetului de înaintare. Cei doi vor sta pentru prima dată pe banca tehnică a României la meciul din recalificări pentru Cupa Mondială, împotriva Ucrainei, care va avea loc la Kiev, în data de 22 mai.

"Mă simt onorat şi obligat să transmit valorile pe care le-am acumulat timp de 16 ani la echipa naţională. Este o onoare pentru că sunt puţine discipline sportive care pot reprezenta cu brio ţara şi cred că rugbyul este una dintre ele. Pe plan personal, este o ambiţie să reuşesc la echipa naţională. Primul obiectiv este să calific România la Cupa Mondială", a declarat Romeo Gontineac după numire.

"Sunt mândru de această propunere. Ar fi fantastic să conduc echipa României la Cupa Mondială", a spus şi antrenorul neo-zeelandez Steve McDowell.

×
Subiecte în articol: redactie