x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scot din nou cutitele

Scot din nou cutitele

03 Iun 2004   •   00:00

Fostul arbitru international Adrian Porumboiu nu agreeaza delegarea lui Cristi Balaj la finala Cupei Romaniei, considerand ca presedintele CCA, Ion Craciunescu, a gresit foarte grav.

SORIN ANGHEL, MIHAI IGIROSANU

Chiar daca nu este implicat in finala Cupei Romaniei dintre Dinamo si Otelul, Adrian Porumboiu a reactionat dur atunci cand a aflat ca baimareanul Cristi Balaj a fost delegat sa conduca ultimul joc al sezonului.

NEMULTUMIT. "Nu inteleg de ce a fost ales acest arbitru. Erau altii mult mai buni ca el, care meritau sa conduca un asemenea joc. Cristi Balaj a fost "pasager" in acest retur si acum primeste drept rasplata finala Cupei Romaniei. Aceasta delegare mi-a intarit convingerea ca delegarile nu se fac in cel mai corect mod", a spus Porumboiu, trimitand sageti catre prietenul sau Ion Craciunescu. "El stie care este parerea mea despre acest arbitru, care a facut praf fiecare partida la care a fost trimis si vad ca n-a vrut sa tina cont de ea", si-a exprimat vasluianul parerea despre strategia delegarilor.

CARACTERIZARE. "Balaj este un arbitru smecher foc, care sfideaza orice regula. Nu suport astfel de oameni pentru ca eu traiesc si formez in jurul meu un mediu de cinste si corectitudine. Am fost delegat in ultima etapa la Ceahlaul - Dinamo, dar sunt atat de suparat, incat l-am anuntat pe Dumitru Dragomir ca nu ma mai duc", a conchis indignat Porumboiu.

Balaj nu intelege de unde pornesc atacurile lui Porumboiu

Baimareanul Cristi Balaj nu isi poate explica de ce Adrian Porumboiu s-a lansat intr-un atac asa de dur. "Nu imi permit sa port un dialog la un asemenea nivel. E o chestie de educatie. Pana la meciul "Poli" Iasi - FC Vaslui ma considera cel mai bun arbitru din tara. Dupa acel joc si-a schimbat parerea despre mine. Eu ma consider cu constiinta impacata", a sunat replica lui Balaj. In alta ordine de idei, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a confirmat faptul ca Adrian Porumboiu s-a recuzat pentru partida de la Piatra Neamt: "Pentru partida Ceahlaul - Dinamo l-am delegat pe Nicolae Rainea in locul domnului Porumboiu. Dansul s-a mai recuzat de cateva ori si il inteleg. E om de afaceri si banuiesc ca are si alte probleme de rezolvat, plus probabile plecari in strainatate. A spus ca are o problema personala. Nu e nimic grav, avem rezerve de calitate. Oricum, munca de observator este una aproape voluntara".

OPINIE

"Prin delegarea lui Cristi Balaj s-a creat un curent care nu face bine arbitrajului romanesc. In loc sa fie promovati cei care au cu adevarat valoare, sunt impinsi in fata astfel de indivizi. Nu e normal asa ceva"
Adrian Porumboiu, fost arbitru international

NOROC

"Nu imi permit sa port un dialog la un asemenea nivel. Am avut o singura faza la care am gresit in acest campionat si am avut noroc ca din ea sa iasa gol. Eu ma consider cu constiinta impacata"
Cristi Balaj
×
Subiecte în articol: sport balaj porumboiu