x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serbia: Preşedintele federaţiei de fotbal a demisionat

Serbia: Preşedintele federaţiei de fotbal a demisionat

de Vlad Ionescu    |    14 Mar 2008   •   00:00
Serbia: Preşedintele federaţiei de fotbal a demisionat

Scandalurile legate de fapte de corupţie care macină de ceva vreme fotbalul sârbesc continuă să facă victime. Ultima dintre ele este chiar preşedintele federaţiei de la Belgrad, Zvezdan Terzici

Scandalurile legate de fapte de corupţie care macină de ceva vreme fotbalul sârbesc continuă să facă victime. Ultima dintre ele este chiar preşedintele federaţiei de la Belgrad, Zvezdan Terzici (foto), care şi-a prezentat demisia în urma acuza­ţiilor de fraudă şi abuz de putere care i-au fost aduse.

 

EXPLICAŢII. “Din cauza situaţiei deosebite în care mă aflu, demisionez din funcţia de preşedinte al FSS. Sunt mândru de ceea ce am realizat în această funcţie”, a precizat fostul oficial într-un comunicat citat de agenţia Beta. Terzici a părăsit Serbia în luna ianuarie şi, potrivit presei, s-ar afla în Marea Britanie. Pe numele său, la 5 martie a fost emis un mandat de arestare, fiind acuzat de delapidarea a peste un milion de mărci germane în perioada în care era director la clubul OFK Belgrad. Terzic a fost jucător la OFK şi a ocupat funcţia de director între 1997 şi 2005, an în care a devenit preşedinte al federaţiei. Comitetul Executiv al FSS s-a reunit ieri pentru a numi un preşedinte interimar până la alegerile care vor avea loc la sfârşitul anului.

 

NUME GRELE. Bănuielile asupra lui Terzici coincid cu arestarea, în luna februarie, a lui Dragan Geaici, una dintre gloriile fotbalului iugoslav, precum şi a doi foşti oficiali ai clubului Steaua Roşie Belgrad. Geaici, fost preşedinte al Stelei Roşii, împreună cu Vladimir Cvetkovici şi Miloş Marinkovici, au fost acuzaţi de deturnarea a 5 mi­lioane de euro din transferul jucătorului Goran Drulici la echipa spaniolă Real Zaragoza. Geaici a fost arestat tocmai când acceptase pro­punerea lui Terzici de a deveni director al echipelor naţionale ale Serbiei. Un alt oficial ajuns după gratii este Ratko Buturovici, preşedintele clubului Vojvodina Novi Sad, care a fost acuzat de trucarea unor me­ciuri.

×
Subiecte în articol: sport