x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serea şi Martiş rămân după gratii

Serea şi Martiş rămân după gratii

de Elly Cîrstea    |    05 Mai 2010   •   00:00

Arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş rămân după gratii prin decizia de miercuri a Curţii de Apel Piteşti, care a respins recursul celor doi faţă de decizia de arestare preventivă emisă pe data de 30 aprilie de către Tribunalul Argeş. Cei doi arbitri, care sunt şi prieteni, au cerut în instanţă să fie judecaţi în libertate şi fiecare şi-a susţinut nevinovăţia.

Potrivit procurorilor DNA, Ionică Serea este cercetat pentru  luare de mită, iar Marius Martiş pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită: "La data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionică a primit suma de 21.000 USD de la învinuitul Penescu Cornel, prin intermediul inculpatului Martiş Marius şi al învinuitului Făcăleaţă Liviu. Această sumă de bani a fost dată pentru ca  Serea, în calitate de arbitru delegat la partida dintre FC Argeş şi Steaua, disputată la data de 20 martie 2009, să faciliteze ca echipa din Piteşti să obţină un rezultat favorabil şi de asemenea, pentru ca jucători din cadrul echipei din Piteşti să nu primească sancţiuni disciplinare („cartonaş galben" sau „cartonaş roşu"), iar astfel de sancţiuni să fie aplicate fotbaliştilor din echipa adversă".

Şedinţa de judecată de miercuri a durat aproximativ o oră şi jumătate. Primul care a luat cuvântul a fost Ionică Serea: "Nu este adevărat că am primit acea sumă de bani pentru a ajuta echipa FC Argeş. În meciul respectiv, conform raportului observatorilor, am arbitrat excelent. Steaua a primit o lovitură de la 11 metri şi am dictat penalty. Dacă vroiam să-i ajut nu mai dictam penalty. Am dictat 11 metri la scorul de 1-1, deci dacă era ceva se făcea 2-1 pentru Steaua. Doresc să fiu judecat în stare de libertate pentru că nu reprezint pericol social. A trecut un an de când se presupune că am comis fapta şi am avut un comportament normal. Mi-am găsit un alt loc de muncă şi am o familie de întreţinut şi doi copii minori". Serea a mai spus că este bun prieten cu Martiş şi familia acestuia şi că pe fiecare după-amiază mergeau împreună la antrenamente.

Şi Marius Martiş a cerut judecarea în stare de libertate: "Eu eram prieten oarecum cu Făcăleaţă, pentru că Penescu intenţiona să-şi deschidă un magazin la Focşani pe un teren care este al meu. Nu era nevoie să intermediez eu întâlnirea dintre Serea şi Făcăleaţă, pentru că şi ei se cunoşteau. Am doi copii minori de întreţinut, unul de 8 luni şi celălalt de 5 ani. Sper să fiu cercetat în stare de libertate. Toate realizările mele le-am făcut prin muncă cinstită. Sunt un om cinstit şi cu frică de Dumnezeu".

Acelaşi arbitru a mai povestit că Făcăleaţă l-a vizitat când şi-a inaugurat vila din Focşani:" Eu tocmai îmi inaugurasem casa, iar Făcăleaţă a venit la mine cu un buchet de flori şi un parfum pentru soţie şi un set de pahare. Serea era şi el la inaugurare. Am vorbit doar de eventuala afacere de la Focşani. Am mai vorbit şi de fotbal, pentru că şi lui Penescu şi lui Făcăleaţă le era teamă să nu fie defavorizaţi la meci. De fapt toţi conducătorii de cluburi sunt la fel şi au aceeaşi temere. Serea chiar a fost deranjat de vizita lui Făcăleaţă  pentru că era chiar înainte de meci. Chiar dacă Făcăleaţă i-a spus că nu vor discuta nimic de meci Serea s-a ridicat şi a plecat".

×
Subiecte în articol: redactie