x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sergiu Băhăian a devenit patron la Gloria Buzău printr-o firmă de apartament

Sergiu Băhăian a devenit patron la Gloria Buzău printr-o firmă de apartament

17 Ian 2010   •   00:00

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, şeful grupului infracţional specializat în fraude macro-economice, destructurat de procurorii DIICOT, a cumpărat în august 2009 echipa de fotbal Gloria Buzău printr-o firmă de apartament din Mediaş. Băhăian a plătit pentru tranzacţie o sumă modică, dar a promis să eficientizeze clubul.



Silviu Roşioru, care a deţinut funcţia de director de marketing până la cumpărarea de către Băhăian a fostei divizionare A Gloria Buzău, spune că tranzacţia i s-a părut de la bun început suspectă. "Era vorba despre o firmă de lacuri şi vopsele - TEKA Impex din Mediaş - cu un capital social de 2.000 de lei, al cărui administrator era Eduard Mărculescu, omul de legătură şi de încredere a lui Băhăian. La fel de suspect mi s-a părut că intermediarul - patronul unei firme de construcţii din localitate - a insistat că Sergiu Băhăian vrea toate acţiunile, deşi Costel Bucur, acţionarul majoritar, a vrut să oprească 20% din acţiuni, eu 10 la sută, iar un alt întreprinzător local 10 la sută", povesteşte Roşioru, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, "noul investitor a refuzat orice negociere, până nu i s-au promis toate acţiunile". "Atunci, spre binele echipei care avea o situaţie financiară precară, am zis să le dăm noului investitor pentru că o fi un om serios, un om puternic, mai ales când am văzut că vrea să se implice total", a povestit Roşioru.

Fostul director de marketing al clubului Gloria Buzău a povestit că "tranzacţia s-a efectuat pe o sumă modică, de circa 100.000 de euro, care urma să fi achitată în vara anului 2010". "Nimeni nu a văzut niciun ban, dar problema este că acest Sergiu Băhăian a venit la mai multe meciuri în calitate de patron şi nu a făcut nicio investiţie. În continuare s-au chinuit cei care au rămas", a mai spus Roşioru.

×
Subiecte în articol: sport