x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şi Pavel a fost eliminat

Şi Pavel a fost eliminat

de Ionut Paduraru    |    04 Sep 2009   •   00:00
Şi Pavel a fost eliminat
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Andrei Pavel a pierdut şi el în primul tur la US Open, devenind al şaptelea român eliminat în runda inaugurală, după Victor Hănescu, Victor Crivoi, Edina Gallovits, Raluca Olaru, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu.



În ultima sa apariţie la un turneu de Grand Slam, Pavel, numărul 728 ATP, a pierdut cu 5-7, 6-2, 6-4, 6-0, partida cu americanul Robby Ginepri, numărul 75 ATP. Căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis are totuşi meritul de a fi câştigat măcar un set la US Open, după ce Hănescu şi Crivoi, ceilalţi reprezentanţi ai noştri în competiţia de simplu masculin, au pierdut în primul tur cu 3-0. Andrei Pavel continuă însă la dublu, alături de Horia Tecău, dar cei doi români au o misiune dificilă în turul secund, unde îi vor întâlni cel mai probabil pe fraţii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi ai competiţiei. Pavel, 35 de ani, se va retrage din activitate la turneul Open România, care va începe la 19 septembrie.

Mai bine la dublu
Sorana Cârstea, singura jucătoare din ţara noastră calificată în turul secund la simplu, continuă întrecerea şi la dublu, alături de daneza Caroline Wozniacki. Cârstea şi Wozniacki au învins în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-2, perechea Sybille Bammer/Julia Schruff (Austria/Germania). De asemenea, Edina Gallovits şi Magdalena Rybarikova (Slovacia) s-au calificat în turul secund, beneficiind de abandonul cuplului Groth/Husarova (Australia/Slovacia) la scorul de 7-6 (7), 3-4. În turul doi, Gallovits şi Rybarikova vor întâlni perechea chineză Zi Yan/Jie Zheng, cap de serie numărul 11, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-3, de cuplul italian Sara Eranni/Flavia Pennetta. În schimb, perechea română Alexandra Dulgheru/Raluca Olaru a fost învinsă în primul tur, scor 6-2, 4-6, 6-3, de cuplul rus Kleybanova/Makarova.

×
Subiecte în articol: sport