x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sibiu: O româncă ia startul la Red Bull Romaniacs

Sibiu: O româncă ia startul la Red Bull Romaniacs

15 Aug 2009   •   00:00

Sâmbătă, la Sibiu, se dă startul celui mai dificil raliu enduro al lumii, Red Bull Romaniacs, unde se vor întrece 117 rideri, de pe patru continente. În premieră, printre participanţi se află şi românca Sorina Sandu.



Red Bull Romaniacs nu a dus lipsă de prezenţe feminine, nemţoaica Lisi Mucha urcând chiar pe podium la Experti Echipe în 2005. Sorina Sandu este prima româncă la Red Bull Romaniacs. Sorina e o tânără de doar 19 ani, componentă a lotului naţional de enduro şi câştigătoare în 2008, la categoria fete, a Campionatului Est European de Enduro. Sorina va concura la clasa Hobby făcând echipă cu austriaca Daniela Pexa.

"Nu eram decisă să merg până în urmă cu câteva zile. Este o competiţie extrem de grea, însă am decis să concurez pentru că este o bună ocazie de a acumula experienţă. Şi sper ca decizia mea să le determine şi pe alte fete din România să participe la competiţii. La Red Bull Romaniacs nu îmi doresc decât să termin pentru că este un raliu care te solicită la maxim, în munţi, timp de 4 zile, iar eu nu am mai participat la enduro-uri atât de lungi", a declarat Sorina Sandu, citată de Agerpres.

Competiţia propriu-zisă demarează începând cu 14.00, când vor concura, în funcţie de timpii din calificări, primii 16 piloţi de la fiecare clasa (Profi, Expert Single, Expert Teams, Hobby), turele din această manşă fiind cele care decid, practic, ordinea de start în prima zi de raliu (16 august).

×
Subiecte în articol: sport