x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Soava pleaca la Spartak Moscova

Soava pleaca la Spartak Moscova

11 Mar 2004   •   00:00

Giulestenii l-au pierdut pe internationalul Florin Soava, care s-a transferat pentru un milion de dolari la Spartak Moscova, acolo unde mai evolueaza Gabriel Tamas si Adrian Iencsi.

Numirea lui Ioan Becali in fruntea clubului Rapid se anunta a fi cea mai mare lovitura data de formatia de sub Podul Grant. Campania de transferari dusa de giulesteni in aceasta iarna transforma insa achizitia facuta de patronul George Copos intr-o crunta deziluzie.

RATARI. Dupa ce a adus jucatori fara firma, precum Galamaz, Vali Negru sau Vasilache si nu a reusit sa-l transfere pe bacauanul Andrei Cristea, presedintele Rapidului, Ioan Becali, a mai facut o miscare prin care a slabit formatia de sub Podul Grant. Dupa ce Adrian Iencsi a plecat la Spartak Moscova, acelasi traseu l-a urmat ieri si Florin Soava.

GEAMBASI. Aflati la Donetk, unde au perfectat transferul lui Ciprian Marica, impresarii Victor Becali si Gheorghe Popescu au plecat ieri la Moscova, pentru a legaliza trecerea internationalului Florin Soava la Spartak Moscova, ieri fiind ultima zi de transferari in Rusia. In schimbul jucatorului, Rapid va primi un milion de dolari, durata transferului fiind de cinci ani, Soava urmand sa primeasca un salariu de 300.000 de dolari.

Ioan Becali dezminte

Asa cum a facut de fiecare data cand a tratat vreun transfer, presedintele Rapidului, Ioan Becali, a negat trecerea lui Soava la Spartak Moscova. "Ne-au intrebat daca suntem dispusi sa-l lasam sa se transfere, insa nu am fost de acord", a declarat Becali. In schimb, directorul sportiv al moscovitilor, Igor Sikunov, a confirmat trecerea fostului rapidist la Spartak Moscova. Considerat unul dintre oamenii de baza ai lui Dan Petrescu, Soava va fi inlocuit in formula de start a formatiei de sub Podul Grant cu belgianul Emmanuel Godfroid.

A fost la concurenta cu un argentinian

Conducatorii lui Spartak Moscova au cautat cu disperare in aceasta iarna sa-si intareasca compartimentul defensiv. In acest sens, rusii i-au achizitionat pe fundasii Gabriel Tamas, de la Galatasaray, si pe Adrian Iencsi, de la Rapid. Nevio Scala, antrenorul lui Spartak, a cerut si un mijlocasdefensiv, primul pe lista sa fiind argentinianul Fernando

Gonzalez, de la River Plate. Cum pretentiile sud-americanului au fost peste posibilitati, rusii s-au orientat catre Florin Soava, care si-a dat imediat acordul.
( SORIN ANGHEL )

×
Subiecte în articol: sport Moscova soava spartak spartak moscova