x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Soţia lui Arturo Gatti, acuzată că l-a ucis pe fostul campion

Soţia lui Arturo Gatti, acuzată că l-a ucis pe fostul campion

13 Iul 2009   •   00:00
Soţia lui Arturo Gatti, acuzată că l-a ucis pe fostul campion

Poliţia braziliană a arestat-o pe soţia lui Arturo Gatti, pe care a acuzat-o că l-a ucis pe fostul campion mondial de box, într-un apartament dintr-o staţiune turistică braziliană, unde cei doi îşi petreceau vacanţa, împreună cu fiul lor de un an.



Amanda Rodrigues, 23 ani, a fost reţinută după ce a dat răspunsuri contradictorii în cursul interogatoriului, în ciuda faptului că a negat orice implicare în uciderea lui Gatti, informează Associated Press, citată de Agerpres. Soţia boxerului a fost, de altfel, cea care care a descoperit cadavrul fostului campion, în dimineaţa zilei de sâmbătă, în interiorul apartamentului pe care îl închiriaseră în staţiunea Porto de Galinhas, din nord-estul Braziiliei.

Din primele cercetări, se pare că Arturo Gatti a fost strangulat cu cordonul unei genţi pe care l-au găsit la locul crimei şi care prezenta urme de sânge, a precizat Milena Saraiva, purtătoarea de cuvânt a poliţiei civile din statul brazilian Pernambuco. Aceasta a adăugat că fostul campion canadian prezenta şi o leziune în zona capului. Poliţia a precizat că Amanda Rodrigues nu a putut explica cum a putut petrece aproape 10 ore fără să-şi dea seama că soţul său era deja mort în interiorul apartamentului. Acesta a recunoscut că, imediat după cina servită vineri seara, a avut o altercaţie cu Gatti, în cursul căreia l-a împins pe boxer, provocându-i răni uşoare la cot şi bărbie. Ea declarat autorităţilor că soţul său era beat şi că altcineva ar fi comis crima, după ce Gatti a plecat singur către apartament.

Fostul campion brazilian de box Acelino Freitas, bun prieten cu Arturo Gatti, a declarat, pentru postul Globo TV, că era la curent cu situaţia tensionată dintre cei doi soţi, 'care urmau să se despartă'.

În vârstă de 37 ani, Arturo Gatti, poreclit 'The Tunder' ('Fulgerul'), s-a născut în Italia dar s-a stabilit în Canada, la Montreal, remarcându-se ca pugiist profesionist în Statele Unite. El a deţinut titlurile mondiale la categoriile superuşoară şi superpană şi era considerat unul dintre cei mai combativi boxeri din istorie, retrăgându-se din activitate în 2007.

În anul 2004, Gatti l-a învins prin KO în repriza a doua pe Leonard Doroftei, într-un meci contând pentru titlul mondial la superuşoară, disputat în Statele Unite, înfrângere care a pus capăt carierei pugilistului român. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport gatti arturo gatti