x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spectacol de zile mari

Spectacol de zile mari

de Delia Gomoescu    |    16 Apr 2009   •   00:00
Spectacol de zile mari
Sursa foto: Toby Melville/Reuters

Chelsea s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în semifinalele competiţiei, după un meci de poveste cu Liverpool, încheiat cu un incredibil 4-4.



Nici rezultatul din tur, 1-3 pe "Anfield", nici absenţa căpitanului Steven Gerrard nu i-a determinat pe băieţii lui Rafa Benitez să abandoneze bătălia. Au condus cu 2-0 la pauză şi au fost aproape să împlinească miracolul. Dar chiar dacă au ratat calificarea, "cormoranii" au realizat un lucru mult mai important. I-au omagiat cum se cuvine pe cei 96 de suporteri pieriţi în urmă cu 20 de ani în dezastrul de la Hillsborough. Nici antrenorul Rafa Benitez nu a avut nimic să le reproşeze elevilor săi. "Trebuie să fim mândri, pentru că jucătorii noştri au făcut o muncă fantastică. Dacă am dovedit că putem marca patru goluri pe Stamford Bridge, putem face acest lucru pe oricare alt stadion", a spus tehnicianul spaniol.  

Guus Hiddink a mărturisit că a fost aproape de infarct: "Cred că am avut pulsul chiar şi 160-180 în unele momente ale jocului. Am avut de-a lungul carierei câteva meciuri dramatice, dar ăsta cred că le întrece pe toate". În semifinale, Chelsea va juca împotriva Barcelonei. Catalanii au remizat la München, 1-1 cu Bayern, după ce în tur îi spulberaseră pe bavarezi cu 4-0.

Sferturi de finală

MARŢI
Chelsea - Liverpool    (în tur 3-1)    4-4
Drogba ('51), Alex ('57), Lampard ('76, '89) / F. Aurelio ('19), X. Alonso ('28-pen.), Lucas ('81), Kuyt ('83)

Bayern - FC Barcelona                  (0-4)    1-1
Ribery ('47) / Keita ('73)

IERI
Arsenal - Villarreal                 (1-1)
Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

FC Porto - Man. United                  (2-2)    Pro TV
Arbitru: Massimo Busacca (Elveţia)

Echipele scrise cu majuscule s-au calificat în semifinalele competiţiei.

×
Subiecte în articol: sport