x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spectacol istoric pe malul Dunarii

Spectacol istoric pe malul Dunarii

22 Apr 2004   •   00:00

Prima semifinala a Cupei Romaniei a fost adjudecata de Otelul, care a invins, in returul de la Galati, cu un spectaculos 4-0, pe Gloria, dupa ce invinsese si in tur la Bistrita cu 1-0.

Elevii lui Sorin Cartu au pornit ca favoriti in meciul de ieri, de pe teren propriu, cu Gloria. Victoria cu 1-0, obtinuta in tur, i-a incurajat pe galateni, care se visau in finala dinainte de meci. „Vom asigura o garnitura de tren pentru suporterii nostri, pentru a merge la finala de la Bucuresti", a declarat presedintele Otelului, Nicolae Boghici, inainte de primul fluier al arbitrului Augustus Constantin.

RECORD. Fericirea s-a instalat in sufletul lui Sorin Cartu inca din secunda 19, cand sutul lui Marginean a fost deviat in poarta de bistriteanul Costin. Gol Otelul, 1-0 si drumul spre calificare era deschis. A venit apoi minutul 21, cand golul micutului Cornel Dobre, din pasa de efect a lui Verdes, a aruncat tribunele in aer. Repriza a doua a consemnat alte doua goluri de generic ale galatenilor, fostii jucatori ai Universitatii Craiova Danciu si Calin umilindu-l pe Costel Campeanu, care a privit cu neputinta cum scorul de pe tabela s-a schimbat in mod dramatic pentru echipa sa.

SPECTACOL. Prin victoria categorica obtinuta in fata Gloriei, Sorin Cartu a demonstrat ca stie sa-si aseze elevii in teren in asa fel incat sa joace si un fotbal spectaculos. „Mi-as dori sa jucam finala cu Dinamo, numai daca aceasta iese campioana", a declarat olteanul la sfarsitul meciului.

Paul Andone - Galati


„Daca luam Cupa, vom face defilare ca la 23 august"
Nicolae Boghici, presedinte Otelul

„Chiar avem sansele noastre, indiferent de adversar"
Sorin Cartu, antrenor Otelul


Florin Cernat a fost in tribune

Calificarea „otelarilor" in finala Cupei Romaniei a fost urmarita din tribune si de fostul jucator al echipei din Galati, Florin Cernat. Mijlocasul lui Dinamo Kiev a venit in tara marti seara, cu avionul patronului Igor Surkis, dupa meciul din semifinalele Cupei Ucrainei, castigat de echipa sa cu 2-0 in fata lui Dnepr Dnipropetrovsk. „Diamantul" a stat in tribuna alaturi de nasul sau, Mihai Stoica, presedintele Stelei urmand sa-i boteze azi fiul. La sarbatoarea lui Cernat, la care va canta Adi de la Valcea, sunt invitati atat Gigi Becali, din partea nasului, cat si fratii Ioan si Victor Becali, din partea finului.


Iftodi reintra cu Oradea

Mijlocasul Gloriei Bistrita, Daniel Iftodi, care a absentat, din cauza unei accidentari, in ultimele doua partide ale echipei sale, va reveni duminica, la Oradea, desi initial se credea ca va sta mai mult timp pe marginea terenului. „Am avut viata grea acasa cu Brasovul, tinand cont ca vine si Steaua. Din acest motiv, sper sa obtinem macar un punct la deplasarea din Bihor", a declarat „Piticul", care, desi a facut deplasarea la Galati, a preferat sa nu forteze o noua accidentare.


MM si Craciunescu s-au evitat

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica si presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, observatorul meciului de la Galati, s-au evitat reciproc atunci cand au sosit la stadionul „Otelul". In timp ce seful „fluierasilor" a mers la „oficiala", MM a preferat sa stea la tribuna I. „Sper sa castige Steaua titlul si Otelul sa ia Cupa, fiindca atunci cand conduceam echipa asta n-am avut norocul sa ajung pana aici", a declarat presedintele stelist, fiind in contradictie cu doleanta lui George Copos, care vrea ca Dinamo sa castige Cupa.

×
Subiecte în articol: sport