x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 1 iunie 2004

SPORT/Stirile zilei - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Lacatus nu mai continua la Ceahlaul

Meciul cu Dinamo va fi ultimul pentru Marius Lacatus (foto) pe banca Ceahlaului, indiferent daca echipa patronata de Gheorghe Stefan se va salva sau nu de la retrogradare. Contractul "Fiarei" cu gruparea moldava expira dupa aceasta etapa, surse din cadrul clubului afirmand ca acesta nu mai doreste prelungirea, unul dintre motive fiind distanta foarte mare de la Bucuresti la Piatra-Neamt. Nemtenii vor aborda meciul cu campioana avand serioase probleme de lot, pe langa Burdujan si Nohai, suspendati dupa meciul cu FC Brasov, Purica si Goian vor absenta si ei din cauza "galbenelor". (Paul Andone)

Jerry Gane si Sabin Ilie doriti in Banie

Desi nici un oficial al clubului nu doreste sa dezvaluie numele viitoarelor achizitii, Mirce Rednic va ramane la Universitatea si pentru sezonul viitor. Surse oltene sustin ca clubul se afla in negocieri avansate cu doi atacanti, Jerry Gane de la Grasshoppers Zurich si Sabin Ilie de la Rapid. "Nu are rost sa anuntam acum pe cine vom aduce, pentru ca in cazul unora avem acordul jucatorilor, dar nu si pe cel al cluburilor. Cand vom avea contractele semnate cu jucatorii, vom dezvalui identitatea lor. Am deja doua exemple de jucatori care au ajuns la alte echipe dupa ce s-a aflat ca-i doresc eu, Naidin, de la Oradea la Dinamo si Buga de la FC Brasov la Steaua", a declarat Mircea Rednic. (Mario Morcov)

Tensiune in Ghencea

Ratarea pentru al treilea an al titlului de campioana a tensionat atmosfera intre suporteri si conducerea Stelei. Totusi, duminica seara, presedintele executiv al gruparii din Ghencea, Mihai Stoica, a precizat ca supararea fanilor este justificata, dar ca s-a ajuns la un armistitiu. "Stiu ca ei il contesta pe Victor Piturca, insa in acest moment nu exista elementele necesare pentru a ne gandi la schimbare. Avem doar doua infrangeri in campionat, una viciata de arbitraj si una in Stefan cel Mare, suferita in minutul 94, iar echipa joaca un fotbal pe alocuri foarte bun. Daca acum am opta pentru schimbare, inseamna ca nu am avea nici o legatura cu fenomenul", a explicat Stoica.

Razvan Lucescu e inca secund la Brasov!

Antrenorul lui FC Brasov, Razvan Lucescu a digerat greu insuccesul de duminica. Dupa incheierea partidei cu FC Arges (pierduta cu 0-2), Lucescu a ramas multa vreme in vestiar, discutand cu tonul stins infrangerea. Dupa circa 10 minute, Lucescu a iesit si a stat de vorba, in afara stadionului, cu patronul Ioan Niculaie. In discutia tete-a-tete, cei doi nu s-au sfiit sa se imbratiseze, si chiar sa isi ia capul in maini unul la celalalt. Intresant este ca, din cauza statutului sau de antrenor categoria a II-a, pe foaia oficiala, Razvan figureaza ca antrenor secund. El isi va sustine zilele acestea examenul pentru primirea licentei pro. (Andrei Nicolescu)

Hagi il vrea si pe Tugay

Dupa ce a negociat cu Djalminha si Rivaldo la meciul de retragere al lui Stoicikov, Gheorghe Hagi si-a indreptat atentia si catre un jucator cu nume mai putin rasunator. Tehnicianul roman vrea sa-l transfere la Galatasaray pe mijlocasul turc Tugay Kerimoglu, care evolueaza in prezent la gruparea engleza Blackburn Rovers. "Suntem in discutii cu Tugay. Antrenorul nostru il doreste foarte mult si vom incerca sa-l aducem la Galatasaray", a declarat directorul sportiv al turcilor, Ergun Gursoy. Tugay si-a incheiat contractul cu Blackburn, dar clubul englez este dispus sa-i prelungeasca intelegerea.

Lincar a retrogradat

Echipa lui Eirk Lincar, Akratitos Atena, a retrogradat in liga a doua a campionatului Greciei, dupa ce a fost invinsa cu 1-0, dupa prelungiri, de formatia Ergotelis Creta, intr-un meci de baraj disputat la Salonic. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de Jean Mary Sylla. Ergotelis va juca premiera in prima divizie. Echipele Kerkira si Apollon Karamaria au reusit si ele promovarea in prima liga elena. Au retrogradat in divizia secunda formatiile Paniliakos Atena, Proodeftiki si Akratitos.

Romania a invins Olanda

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei se afla la un pas de calificarea la turneul final al Campionatului European dupa ce a invins in deplasare cu 31-28 (17-16) reprezentativa similara a Olandei. Cele mai bune marcatoare ale echipei pregatite de Cornel Otelea au fost Mihaela Senocico (7 goluri), Simona Gogarla (6), Steluta Luca si Alina Dobrin (cate 5). Mansa secunda a confruntarii cu Olanda va avea loc pe 6 iunie, la Sighisoara.

Vasilache, invingator in Grecia

Stefan Vasilache a castigat proba de saritura in inaltime din cadrul reuniunii de la Kalamata (Grecia), cu o performanta de 2,24 metri. In proba de saritura in lungime, Bogdan Tarus a ocupat locul doi cu 7,87 metri, fiind devansat de italianul Nicola Trentin (7,90 metri). Atleta Mihaela Olaru s-a clasat pe locul secund in proba de 1.500 metri, cu timpul de 4:09,36. In proba feminina de saritura in inaltime, Monica Iagar a ocupat locul doi cu 1,91 metri, iar atletele Mariana Solomon si Adelina Gavrila s-au clasat pe locurile doi si trei in proba de triplu salt, cu sarituri masurand 13,98, respectiv 13,90 metri.
×
Subiecte în articol: sport