x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT _ Stirile zilei 5 mai 2004

SPORT _ Stirile zilei 5 mai 2004

05 Mai 2004   •   00:00

Bölöni r`m~ne la Rennes [i n sezonul viitor

Ladislau Bölöni va antrena pe Rennes Âşi in sezonul viitor. PreÂşedintele clubului breton, Emmanuel Cueff, i-a confirmat in func]ii pe managerul general Pierre Dreossi Âşi pe tehnicianul romăn. „Ascensiunea lui Rennes din acest sezon este rodul muncii lui Ladislau Bölöni, antrenor pe care a[ dori s`-l p`strez c~t mai mult timp posibil", a spus pre[edintele grup`rii franceze. Contractul lui Bölöni cu Rennes va expira in iunie 2005. Cu patru etape inainte de finalul campionatului, forma]ia breton` ocup` locul 10 in clasament, cu 45 de puncte.

Prefectura cere devansarea meciului

Prefectura Capitalei a solicitat FRF si LPF devansarea cu o zi a datei de disputare a partidei dintre Rapid si Dinamo, programata duminica, din cauza manifestarilor cultural-artistice prilejuite de Ziua Europei. Potrivit prefectului Ovidiu Grecea, la aceste evenimente vor fi dislocate importante forte de ordine care, in conditiile desfasurarii meciului, ar fi insuficiente pentru a asigura ordinea si linistea publica in tot perimetrul Capitalei. Grecea spune ca a obtinut acordul de principiu al presedintelui FRF, Mircea Sandu. Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, (foto) a declarat ca derby-ul se va disputa conform programului, respectiv duminica la ora 20:00: „Avem un contract incheiat cu televiziunile, s-a stabilit deja ora transmisiei si nu putem modifica acest lucru. Se schimba doar daca se da vreo ordonanta, dar nu cred ca se va intampla acest lucru", a spus Alexandru.

Pavel, in turul doi la Roma

Tenismanul Andrei Pavel s-a calificat in turul al doilea al turneului de la Roma, dotat cu premii in valoare totala de 2.425.500 de euro. Romanul l-a invins in runda inaugurala pe ecuadorianul Nicolas Lapentti, scor 6-4, 6-3. Pavel va juca in turul al doilea cu invingatorul meciului dintre australianul Lleyton Hewitt, cap de serie numarul 15, si italianul Andreas Seppi, beneficiar al unui wild-card.

Grapa este noul antrenor al lotului

Dupa demisia lui Marian Constantin din postul de antrenor principal al lotului national de volei feminin, in aceasta functie a fost numit Florin Grapa. Acesta l-a ales ca secund pe Aurel Cazazu, de la echipa Unic Piatra-Neamt, ceilalti membri ai personalului urmand sa fie stabiliti in cursul acestei saptamani. Pe langa demisia lui Constantin, alti trei membri ai echipei de colaboratori a acestuia si-au parasit posturile: secundul Adrian Radu, metodistul Dan Lazarescu si consilierul Costinel Stan.

Lierse, retrogradata

Echipa belgiana Lierse, la care evolueaza Marius Mitu, a fost retrogradata in liga a treia din cauza unor probleme financiare. Potrivit cotidianului La Derniere Heure, Federatia Belgiana de Fotbal a retras gruparii belgiene licenta de club profesionist, necesara pentru a evolua in campionat, dupa ce responsabilii echipei lui Mitu nu si-au achitat datoriile la asigurarile sociale. Lierse, care ocupa locul 11 in campionatul Belgiei, dispune de trei zile pentru a face apel la aceasta decizie.

Beckham ar putea reveni la Manchester

David Beckham s-ar putea intoarce din vara la Manchester United. Potrivit tabloidului The Sun, conducerea gruparii engleze l-a contactat pe Beckham pentru o eventuala revenire in Premier League. Consilierii mijlocasului de la Real Madrid au precizat ca fotbalistul este tentat sa accepte, insa doar in cazul in care actualul antrenor, Alex Ferguson, paraseste echipa. Beckham a plecat in sezonul trecut de la Manchester, in urma neintelegerilor cu tehnicianul scotian. In prezent, David este presat sa revina in Anglia de sotia sa, Victoria, deranjata de scandalurile amoroase in care a fost implicat englezul.

5 jucatori de la Real, in topul castigurilor

Cinci dintre cei mai bine platiti zece fotbalisti din lume joaca la Real Madrid. David Beckham are venituri anuale de 22,4 milioane de euro si ocupa primul loc in topul alcatuit de revista France Football. Englezul este urmat de coechipierii sai Ronaldo (16,5 milioane) si Zinedine Zidane (14 milioane). Pe locul 7 se afla un alt jucator al Realului, spaniolul Raul (9,3 milioane), in timp ce Figo ocupa pozitia a 10-a, cu 8,5 milioane de euro. In primii zece clasati in ceea ce priveste totalul castigurilor anuale se mai afla Christian Vieri (Inter), Alessandro Del Piero (Juventus), Ronaldinho (Barcelona), Michael Owen (Liverpool) si Oliver Kahn (Bayern München).

S-a deschis „plicul" de la Sacele

Scandalul de la meciul Precizia Sacele - Poiana Campina nu s-a incheiat, deschizandu-se plicul pe care brasovenii pretind ca jucatorul Cernica l-a primit din partea lui Adrian Teodorescu, fostul vicepresedinte al echipei prahovene. Plicul avea in el 500 de euro, aceasta fiind suma pe care portarul de la Sacele putea s-a incaseze daca „se facea ca ploua". Urmeaza acum sa se stabileasca provenienta exacta a banilor. Conducerea Poianei neaga amestecul in acest scandal, dar acuza la randul ei ca proprii jucatori ar fi fost contactati.
×
Subiecte în articol: sport